Ikonisk bil fra Olsen-banden sat til salg

Hvis du går og drømmer om at eje et klenodie fra de folkekære Olsen-banden-film, så har du nu muligheden. En original bil fra filmene er til salg.

I 2018 var Olsen-banden-bilen udstillet hos Nordisk Film i København. Foto: Privatfoto

I samarbejde med TV2 ØST

Tirsdag dukkede en salgsannonce frem på Den Blå Avis, som stikker noget ud fra de sædvanlige gadgets, køkkenmaskiner og cykler, som den online markedsplads ellers har at byde på.

Der er tale om en bil – men ikke en hvilken som helst af slagsen.

Læs også Olsen Banden bliver hyldet med ekstrem lastbil: 'Skide godt, Egon'

Det er nemlig en Chevrolet Bel Air fra 1959, som i 70’erne og 80’erne spillede en stor rolle i de folkekære Olsen-banden-film. I filmene huserede banden i Valby, hvor Kjeld og Yvonne boede, mens Egon Olsen ad flere omgange sad i fængsel i Vridsløselille Fængsel i Albertslund.

Det er Kasper Christensen fra Tjørnemarke på Møn, der har bilen til salg. Selv købte han bilen den 22. oktober 2016, hvorefter han brugte fire måneder på at sætte den i stand.

- Jeg sælger den, fordi vi gerne vil prøve noget andet nu. Vi vil gerne prøve at lege med nogle andre biler, og skal vi det, så skal vi også have noget økonomi til det, fortæller Kasper Christensen til TV2 ØST.

Læs også Olsen Bandens aller (aller!) sidste kup: Vil skaffe 1,7 millioner til bronzestatue

Koster over to millioner kroner

Derfor er klenodiet fra Olsen-banden-filmene heller ikke helt billig. På Den Blå Avis står den til at koste 2,2 millioner kroner.

- Hvis der kommer nogle virkeligt seriøse bud, så kan vi jo tale om tingene. Men jeg vil ikke forære den væk. Der er kun den. Den er helt unik, siger Kasper Christensen.

Bilen er, som den skal være, siger han, med alle de skrammer og buler, der hører sig til sådan et stykke filmhistorie. Og Kasper Christensen håber ikke, at bilens kommende ejer vil lade den stå og samle støv i garagen.

Læs også Særlig buste af folkekær skuespiller afsløret

- Alle kan få lov til at købe den, men jeg håber jo, at der er nogen, der har lyst til at vise den frem og komme ud til arrangementer. Det fortjener den. Det er filmhistorie, og det er nok også noget af Nordisk Films største filmhistorie, siger han.

Sådan her ser annoncen ud på dba.dk:

  Foto: DBA.dk

Benny tog første køretur 

I de tre år, som Kasper Christensen har ejet bilen, har de to oplevet lidt af hvert sammen.

- Vi har været til Fredericia Bilmesse nogle gange, og i hele 2018 stod den på Nordisk Film som en del af udstilling der. Derudover har den kørt til konfirmationer og bilarrangementer og fragtet et par runde fødselarer.

Derudover var bilen – og Kasper Christensen – på en ganske særlig tur den 7. april 2017. Her sad Morten Grunwald, der spillede Benny i de ikoniske film, nemlig bag rattet.

Læs også NEKROLOG: De gule strømper er væk - men Grunwalds aftryk består

Ved hans side sad Jes Holtsø, der spillede Kelds søn Børge, og med i bilen var også Ove Sprogøes søn – bedre kendt som Egon Olsen - Henning Sprogøe.

- Så det er også prøvet, siger Kasper Christensen med et grin.

BILLEDE: Se & Hør var med, da Morten Grunwald, Jes Holtsø og Henning Sprogøe var ude at køre i bilen.

  Foto: Privatfoto

Gode minder kommer ikke skidt tilbage

Selvom han er afklaret med, at bilen nu skal et andet sted hen, så er det alligevel ikke helt nemt at skulle sige farvel.

- Lige nu, mens den stadig står her, er det okay. Men den dag, den forsvinder herfra, bliver det nok lidt mærkeligt. Når man har brugt oceaner af tid på noget. Men alle de gode oplevelser kommer jo ikke skidt igen, siger Kasper Christensen.

DISSE FILM VAR BILEN MED I:

  • Nummer 8: Olsen-banden ser rødt - 1. oktober 1976.
  • Nummer 9: Olsen-banden deruda' - 30. september 1977.
  • Nummer 10: Olsen-banden går i krig - 6. oktober 1978.
  • Nummer 11: Olsen-banden overgiver sig aldrig - 26. december 1979.
  • Nummer 12: Olsen-bandens flugt over plankeværket - 16. oktober 1981.
  • Nummer 13: Olsen-banden over alle bjerge - 26. december 1981.

Olsen-banden-entusiasten fra Møn har endnu ikke fået nogen henvendelser på salgsannoncen.

Bilen blev synet i 2017 og har otte års veteran syn. Den var med i seks Olsen-banden-film.

Læs også Morten Grunwald er død

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?