Groft hærværk: Fodboldbane flænset op af bil og traktor

Flere biler har angiveligt kørt ræs på fodboldbanen hos Endeslev-Vråby IF og har saboteret banen. Nu er politiet på sagen.

Det var et noget overraskende syn, der mødte bestyrelsesformand for Endeslev-Vråby IF, da han tirsdag aften kørte ned i klubhuset hos den lille klub nær Hårlev i Stevns Kommune.

- Jeg skulle lige ned og aflevere noget kamptøj i vores klubhus tirsdag aften. Der var jo mørkt, og så kunne jeg bare se, der var nogle spor, der hvor de normalt kører ud med græsslåmaskine. Så gik jeg ud for at se, og så tænkte jeg bare det passer simpelthen ikke, siger bestyrelsesformand Jan Brangstrup.

- Så tændte jeg banelyset, og det skulle jeg ikke have gjort. Så bliver man bare ked af det, husker han.

Artiklen fortsætter efter vidoen...

Video: TV 2 ØST

Traktor har trukket bil fri

På banen var der dybe hjulspor efter formentlig en bil, som måske var kørt fast i det bløde græstæppe.

- Det må være nogen, der synes, det har været sjovt at køre ræs på en bane, der var våd. De har så kørt en 8-9 omgange på banen for til sidst at være kørt så langt ud, at de er kørt fast, siger bestyrelsesformand Jan Brangstrup.

- Man kan se, de er gået lidt i panik, for de har blandt andet hentet en grillrist for at få noget ned under hjulene, så de kunne komme fri. Den øvelse er så ikke lykkedes.

Der var også tydelige spor efter en traktor, som formodes at have været på stedet for at trække bilen fri, oplyser politiet. 

- Der må have været nogle aktiviteter, for uden almindelige bilspor, var der også spor efter en traktor. Derfor formoder vi, at der er nogle, der har en forbindelse til nogen med en traktor til at trække en fastkørende bil fri. Det er da noget, man ikke lige kan skjule for de nærmeste naboer, så vi har da en forhåbning om, at nogle kan bidrage med nogle oplysninger om, hvem det er, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet formoder, at hændelsen er sket på et ukendt tidspunkt mellem torsdag den 9. januar klokken ca. 20.00 og tirsdag den 14. januar klokken cirka 17.30.

Idrætsklubben: Det bliver en bekostelig affære 

Ifølge idrætsklubben er det en temmelig bekostelig affære at få udbedret de skader, som bilerne har foresaget. 

- Det er brede dæk, der er gået ret dybt, og det ser ud som om, traktoren har trykket vores dræn, som afvander nede i jorden. Det ser ud som om, de er blevet knust, siger bestyrelsesformand Jan Brangstrup.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: EVIF Endeslev-Vråby IF

Sagen ligger nu hos idrætsforeningens forsikringsselskab. Ifølge bestyrelsesformanden er de på bar bund i forhold til, hvem det kan være.

- Vi har hverken overvågning eller noget, så vi kan ikke sige noget som helst om, hvem det er. Der kommer mange og bruger vores anlæg som et fristed, hvor de kan sidde i fred og ro og drikke en sodavand og ryge en smøg. Men det her kan være helt tilfældige mennesker, siger bestyrelsesformand Jan Brangstrup.

Overvejer kameraovervågning

Idrætsforeningen Endeslev-Vråby IF har skrevet om hændelsen på både deres hjemmeside og Facebook-side i håb om at modtage henvendelser, der kan lede dem på sporet af, hvem der har været inde på banen og køre ræs.

- Facebook er et fantastisk instrument, for det er ikke kun dem, som læser vores hjemmeside normalt. Det er delingerne, der bliver vigtige, siger bestyrelsesformand Jan Brangstrup.

- Vi har fået en henvendelse om, at dækkene ser specielle ud, og det har politiet selvfølgelig også bemærket.

Idrætsklubben overvejer nu, hvorvidt de skal indføre kameraovervågning ved banerne og klubhuset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Klubben er på bar bund, men har anmeldt sagen til politiet.
Klubben er på bar bund, men har anmeldt sagen til politiet.
Foto: EVIF Endeslev-Vråby IF

Politiet: Vi ser det fra tid til anden

Ifølge politiet er det ikke usædvanligt, at der bliver kørt ræs på de lokale fodboldbaner.

- Vi ser fra tid til anden nogle, som synes det er sjovt at køre ræs på en fodboldbane og lave hjulspind, glide rundt og trække i håndbremsen. Den er forholdsvis glat, så det er jo ligesom at køre på glatbane eller noget, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det kan godt være, at bilisterne synes, det er sjovt, men der er i hvert fald nogle, der bliver rigtig sure, når de opdager det og med god grund.

Politiet forsøger at få identificeret gerningspersonerne og afventer dokumentation for et erstatningskrav fra idrætsklubben, hvis nogen kan drages til ansvar for skaderne.

Hvis du ved noget, kan du kontakte politiet på 1-1-4.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere