Flertal lander budget på Stevns – rådgivning for unge fra misbrugsfamilier er reddet

TUBA i Store Heddinge var på Stevns Kommunes spareplan for næste års budget. Men et flertal i kommunen har valgt at fortsætte samarbejdet med TUBA.

- Jeg synes, TUBA er vigtig for Stevns, fordi det er så lille et område, og der måske ikke bliver lagt så meget fokus på, at der er mange udsatte familier.

Sådan lød det tilbage i slutningen af september fra 21-årige Natasha Sørensen. Hun frygtede, at TUBA i Store Heddinge ville blive lukket. I et sparekatalog til budgetforhandlingerne i Stevns Kommune var TUBA nemlig et punkt på listen, fordi organisationen ifølge kommunen er dyr til sammenligning med andre løsninger – plus der findes tilbud i andre byer uden for kommunen.

Men tirsdag den 22. oktober indgik flertalsgruppen i Stevns Kommune bestående af Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre et forlig om budgettet for 2020. Og her valgte de at fortsætte samarbejdet med TUBA.

quote "Det er vi rigtig glade for på de unges vegne på Stevns"

Marc Krabbe-Sørensen, Regionsleder i TUBA Sjælland

Det oplyser Henning Urban Dam Nielsen (S), der er formand for Social og Sundhed i Stevns Kommune.

- Vi anerkender til fulde den opgave, de løser, og den måde, de gør det på. Og for at være sikker på, at der fortsat er et god tilbud til de unge, så har vi fastholdt det, siger han.

TUBA: - Det er vi superglade for

Regionslederen i TUBA Sjælland, Marc Krabbe-Sørensen, er glad for nyheden om, at TUBA fortsætter.

- Det er vi rigtig glade for på de unges vegne på Stevns, at der stadig er det her specialiserede tilbud, og at vi fortsat har det her samarbejde med kommunen om at kunne hjælpe de unge fra familier med misbrug på bedst mulig måde. Så det er vi superglade for. Men selvfølgelig også specielt glade for de unge, vi har i forløb, som vi nu kan følge ordentlig til dørs, siger han.

Kommunen fortsætter sit tilskud på godt 200.000 kroner til TUBA i budgettet i 2020. Tilbage i september forklarede Henning Urban Dam Nielsen, at kommunen ville undersøge, om de selv kunne matche tilbuddet, som TUBA tilbyder de unge. Og det er noget, de stadig vil undersøge.

- Det, jeg tidligere har sagt, er, at hvis vi kommunalt har noget, der matcher det, så skal vi ikke have to af den samme slags. Og det, vi er blevet enige om, er, at det vil vi så kigge på til næste år samtidig med, at vi vil være i dialog med TUBA, siger Henning Urban Dam Sørensen.

HVAD ER TUBA?

Vigtigt med et uafhængigt tilbud

Ifølge TUBA Sjælland er det fint, at kommunen er nysgerrig på målgruppen. Der er dog et men ved, at kommunen vil undersøge, om de kan levere noget tilsvarende.

- Det, vi bare ved fra mange af vores unge, er, at det har en stor betydning for dem, fordi det er et tabuemne, at det er et uafhængigt tilbud, de kan henvende sig til, siger Marc Krabbe-Sørensen.

- Så vi oplever fra mange af vores unge, at det har en betydning, at vi ikke er en kommune. Det gør, at mange henvender sig til os, som ikke vil henvende sig, hvis det var et kommunalt tilbud. Og det kan der være mange årsager til, så jeg tænker, at det kun er fint, hvis Stevns Kommune har et internt tilbud, men det bedste er jo, at der både er det ene og det andet tilbud, så de unge selv kan vælge, så vi sikre, at de bryder det her tabu og tør række ud til det tilbud, der er nødvendigt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere