34 er smittet med coronavirus i Region Sjælland - Nu indføres drive-in test

34 af de aktuelt 156 smittede danskere på landsplan er fra Region Sjælland. Sjællands Universitetshospital i Roskilde åbner nu op for en drive-in test.

Antallet af danskere, der er smittet med covid-19, stiger, og det samme gør antallet af personer, der skal testes for virussen.

Det har fået Sjællands Universitetshospital i Roskilde til at åbne op for en drive-in test ved sygehusets corona-afsnit.

- Vi har behov for at øge antallet af tests, fordi vi får rigtig mange henvendelser og rigtig mange, der skal testes, siger han, siger Peder Fabricius, ledende overlæge på Medicinsk Afdeling.

- Vi har lavet en ordning, hvor man parkerer sin bil, stiger ud af den og går fem meter, og så bliver man testet under et halvtag.

Ved Roskilde Universitetshospital kan borgere nu blive testet for coronavirus uden at komme ind på hospitalet.
Ved Roskilde Universitetshospital kan borgere nu blive testet for coronavirus uden at komme ind på hospitalet.
Foto: Maria Bernhard - TV2 ØST

Borgere skal henvises af læge

Drive-in-ordningen foregår ved, at personer, der har symptomer på virusset, og som er blevet henvist af en læge, kører til sygehuset. Man skal tage telefonisk kontakt til egen læge, hvis man har symptomer. Det er ikke muligt at møde uanmeldt op for at blive testet.

Idéen med ordningen er at foretage test uden for, så personer med symptomer ikke skal ind på sygehuset for at blive testet

- Vi tester udenfor, fordi vi kan teste flere på den måde. Ved at gøre det udenfor behøver vi ikke gøre stuerne rene. Vi sparer rengøringsdelen, og det gør, at vi kan få flere igennem. Ud fra et smitte-hygiejnisk princip kan vi også holde dem helt ude af hospitalet, fortæller Peder Fabricius.

Får man besked med det samme efter sådan en test?

- Nej, der er stadigvæk ventetid. Det kommer an på, hvornår på dagen man bliver testet. Testen tager nogle timer at analysere. Der kan gå mellem 3-12 timer, før man får besked. Vi ringer og giver besked til alle - også dem, hvor testen viser negativ. 

Hvem tester?

- Det er en læge, en sygeplejerske og en sekretær, der registrerer. Vi klæder testteamet godt på til at stå udenfor, og så laver vi løbende udskiftning, så de ikke bliver kolde, siger Peder Fabricius.

FAKTA OM CORONAVIRUS I REGION SJÆLLAND

Sjællands Universitetshospital overvejer at åbne endnu en drive-in ved sygehuset. Derudover er sygehusets callcenter ved at blive flyttet til en ryddet pavillion, hvor der også skal testes for coronasmitte.

På Roskilde Universitetshospital, bliver patienterne ledt uden om borgere, der er mistænkt for at være smittet med covid-19.
På Roskilde Universitetshospital, bliver patienterne ledt uden om borgere, der er mistænkt for at være smittet med covid-19.
Foto: Maria Bernhard - TV2 ØST