Leif fra Greve sender blomster og kærlig hilsen til nordjyderne: - Vi tænker på jer

Ikke alt behøver at være trist og gråt i disse dage. Leif Andresen valgte onsdag at sætte lidt kulør på den nordjyske tilværelse. Syv farverige buketter dukkede op på borgmestrenes kontorer med en hilsen til borgerne i de ramte kommuner.

- En lille hilsen herovre fra det østlige Danmark til jer oppe nord på, lyder det fra Leif Andresen, der onsdag havde sendt syv buketter til Nordjylland.

Efter at have hørt om minkavlere der mister deres dyr og deres job, set statsministeren, på landsdækkende tv, lukke syv nordjyske kommunegrænser, sad Leif Andresen fra Greve tilbage med særligt én tanke: Hvad kan jeg gøre?

- Vi er alle sammen ramt af det her corona, og så fik I lige det smæk oveni. Det jeg er mest ked af er, at I mister alle de arbejdspladser. Jeg tænkte bare ”hvad pokker kan man gøre? – man kan jo ikke gøre noget”, men så besluttede jeg mig for, at jeg ville sende en buket, siger Leif Andresen til TV2 Nord.

Og syv buketter blev sendt afsted til de syv kommuners borgere, med en hilsen knyttet til, hvori der stod:

 
 
Foto: Birgit Stenbak Hansen

quote Kære alle. Op med humøret. Vi tænker på jer

Leif Andersen, Greve

En lille lys hilsen i en mørk tid

Buketten blev sendt direkte til de syv kommuners borgmestre, med kærlige tanker til den nordjyske befolkning. En hilsen, og en blomst, der faldt i god jord hos Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen.

- Det er jo fantastisk. Intet mindre. Da jeg kom på borgmesterkontoret i går, stod der en buket, der var bragt. Jeg kiggede på kortet og ser så den her besked fra Leif fra Greve. Jeg skyndte mig at ringe til ham for at sige tak, hvortil han svarer, at det var det mindste han kunne gøre, og at han tænker på os her i Nordjylland.

quote Jeg håber inderligt at vi også har det overskud, hvis pilen en dag, peger den anden vej

Birgit Stenbak Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune

Borgmesteren valgte efterfølgende at dele et billede af buketten på sin Facebook-profil i håb om at få beskeden ud til så mange nordjydere som muligt.

Og betænksomheden og det kærlige samfundssind ramte Birgit Stenbak Hansen, der håber en dag at kunne gøre handlingen efter.

- Jeg håber inderligt at vi også har det overskud, hvis pilen en dag, peger den anden vej, fortæller den nordjyske borgmester til TV2 Nord, og tilføjer, at den smukke buket netop står hjemme hos hende selv, mens det kommunale er sendt til hjemmearbejde.