Sjælden havskildpadde fundet ved vestkysten – Nu kommer den til København

Havskildpadden blev fundet af nogle tyske turister, og den er cirka 30-40 centimeter lang.

Skildpadden her blev fundet ved Blåvand i dag. Foto: Sofie Dupont / TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Det sker yderst sjældent, at en havskildpadde lægger vejen forbi de kolde, danske have, men i dag blev der fundet en mindre havskildpadde, der var skyllet op på vestkysten ud for Blåvand.

- To tyske turister så skildpadden kæmpe med at komme ud i vandet igen, fordi den hele tiden blev skyllet op af bølgerne, fortæller dyrepasser ved Blåvand Zoo, Kathrine Sørensen.

Hos Blåvand Zoo mener man, at skildpadden er af arten karette. Foto: Sofie Dupont / TV SYD

Skildpadden var meget medtaget, og derfor valgte turisterne at tage den med til Blåvand Zoo, hvor dyrepasserne fik den i noget vand og begyndte at pleje den. Efter at være kommet i dyrepassernes hænder har skildpadden fået det bedre.

- De er mega sjældne i Danmark, så jeg er helt vildt taknemmelig for at være med til at redde den. Det er en helt vild oplevelse, siger Kathrine Sørensen.

Skildpadden får nyt hjem

Hos Blåvand Zoo mener man, at skildpadden er af arten karette.

Læs også Sjælden hvid hjort skudt

Her er man dog kun vant til landskildpadder og ikke de sjældne havskildpadder. Derfor ringede Blåvand Zoo til Den Blå Planet for assistance, og nu skal skildpadden flyttes til det københavnske akvarium. Den Blå Planet er det eneste sted i Danmark, hvor der er havskildpadder.

- Vi er spændte på, om der sker bedring, og om den kan klare sig, når Den Blå Planet overtager den. Den virker frisk nu, så jeg tror, chancerne er ok, siger Kathrine Sørensen.

Skildpadden er blevet passet hos Blåvand Zoo siden den blev fundet ved 13-tiden i dag. Foto: Sofie Dupont / TV SYD

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik