Minister skal tale til Vingegaard: "Den var næsten lige så svær at skrive som min bryllupstale"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) får fornøjelsen af at holde tale til vinderen af Tour de France, Jonas Vingegaard, når han bliver fejret på Københavns Rådhus onsdag.

Jonas Vingegaard skal fejres med stor stil for sin præstation under årets Tour de France.

Den 25-årige thybo, der er bosat i Glyngøre, lander i Danmark onsdag, og her går turen til Københavns Rådhus, hvor erhvervsminister Simon Kollerup (S) skal holde tale for cykelstjernen.

Ifølge ministeren er det en helt særlig opgave, han har fået denne gang.

- Det er ikke et pressemøde om corona eller en præsentation af en ny hjælpepakke. Den her tale er langt sværere, fordi den er så personlig og vedrører et menneske, som hele Danmark er kommet tæt på, siger Simon Kollerup og tilføjer:

- Det er en af de største taler for mig, fordi den er så direkte til et andet menneske, og fordi følelser er svære at sætte de helt rigtige ord på. Den var næsten lige så svær at skrive som talen til mit bryllup, fordi jeg skal sætte ord på følelser.

Han ønsker dog ikke at røbe alle talens detaljer, men han fortæller, at den kommer til at handle om mennesket bag den gule trøje i højere grad end selve sporten.

- Vi er stolte over at en lille dreng fra Hillerslev i Thy kan vinde over alle andre i verdens hårdeste cykelløb, det er en stor stolthed som følges af en stor beundring over, hvordan han kunne være et helt menneske som både familiefar og være en god konkurrent, siger han.

Thybo til thybo

Det er erhvervsminister Simon Kollerup, der på vegne af regeringen, skal tale til Jonas Vingegaard, når han bliver hyldet på Københavns Rådhus.

Grand Départ i København og de efterfølgende etaper har Erhvervsministeriet nemlig taget stor del i, og derfor blev det også erhvervsministeren, som er fra Lild Strand, der fik fornøjelsen af talen.

- Det er da ekstra positivt, at vi begge kommer fra Thy, men alligevel er det sjældent, at jeg bruger så lang tid på at forberede en tale som den her, men jeg glæder mig meget til at holde den og ønske ham stort tillykke, siger Simon Kollerup.

Erhvervsministeren holder talen, lige inden Jonas Vingegaard går ud på balkonen, og han garanterer, at talen ikke vil vare flere timer.

- Jeg har altid lært, at man skal holde relativt korte taler, så folk gider lytte, så den blive rimelig kort, for vi skal have Jonas ud på balkonen – det er Jonas, der er i centrum i morgen, understreger han.

Søndag aften kunne Jonas Vingegaard træde op på den øverste skammel i Paris og lade sig hylde som den kun anden danske vinder af det legendariske cykelløb.