Død jysk delfin skal på museum i København

En delfin der skyllede op på stranden i den lille jyske by Agger lige efter nytår bliver på mandag transporteret til Statens Naturhistoriske Museum.

Den døde delfin, der under det kraftige blæsevejr nytårsdag blev skyllet op på stranden ved Agger, ender sine dage i København.

Delfinen af arten hvidnæse bliver på mandag hentet af medarbejdere fra Statens Naturhistoriske Museum, hvor den skal blandt andet skal bruges i undervisningen af biologistuderende.

- I første omgang kommer den på frys, og til februar skal den så obduceres på et havpattedyr-kursus. Der bliver taget prøver og taget mål, og senere skal skelettet så indgå i vores samling, fortæller konservator Mikkel Høegh Post.

 
 
Foto: Ole Hald, TVMIDTVEST

Han fortæller, at det er fast praksis at gemme skelettet - eller i hvert fald kraniet - af havpattedyrene, undtagen marsvin som ofte strander på de danske kyster.

- Det er i øvrigt sjældent, at vi får hvidnæser i så god stand som den fra Agger, siger Mikkel Høegh Post.

Den cirka tre meter lange hvidnæse har de seneste dage været en lille attraktion på stranden i Agger. Mange har benyttet sig af chancen for at komme helt tæt på delfinen, men nu er chancen forpasset. Hvidnæsen er nemlig blevet fjernet for at sikre, at skelettet er helt intakt inden turen til København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere