Se videoen: 150 meter høj skorsten sprængt i luften i hemmelig aktion

Betonen i skorstenen vil blive genbrugt til byggerier i hovedstaden.

Søndag morgen klokken 8.45 blev en 150 meter høj skorsten på Amager nedlagt ved en kontrolleret sprængning. Dermed forsvandt det sidste synlige bevis på det tidligere Amagerforbrænding.

Sprængingen, der har været forberedt i flere måneder og var koordineret med både politi og andre myndigheder, medførte et enormt brag, der kunne høres i store dele af København.

- Det har krævet omfattende forberedelser og beregninger at sikre, at skorstenen faldt i den rigtige retning og ikke skadede de nærliggende bygninger, fortæller projektleder ved sprængningen Per Brask.

Tidspunktet for sprængningen har været holdt hemmeligt for offentligheden, fordi arrangørerne ikke ønskede, at folk skulle samles i nærheden af sprængningen.

Skorstenen bliver genanvendt

Selvom Amagerforbrændingen og den 2500 tons tunge skorsten nu er fortid, vil dele af den leve videre. Betonen skal nemlig nedbrydes og genanvendes til byggerier i hovedstaden, fortæller Per Brask.

- Det er jo en smuk tanke, at skorstenen efter nedrivningen kan genanvendes og indgå i et cirkulært kredsløb. På den måde sikrer vi den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne, siger projektlederen.

Amagerforbrændingen blev indviet i 1970 og har gennem årene håndteret ikke-genanvendeligt affald fra hovedstadens borgere og forsørget med el og varme. I 2017 overtog Amager Bakke den opgave.

Amager Bakke er af mange kendt for sin skibakke på toppen.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik