Region udskyder op mod 70 procent af planlagte operationer

Region Sjælland og Region Syddanmark er hårdest ramt på grund af coronasituationen, viser ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Særligt to regioner er lige nu ramt af det stigende antal indlæggelser med coronavirus.

Det oplyser Sundhedsministeriet på baggrund af Sundhedsstyrelsens statusrapport fra 30. november, hvor der bliver taget bestik af situationen i landets fem regioner.

Heraf fremgår det, at Region Sjælland og Region Syddanmark er så pressede, at Region Sjælland er nødt til at aflyse og udskyde 50-70 procent af de planlagte operationer og ambulante aftaler, mens Region Syddanmark hidtil har aflyst 25-50 procent og forventer yderligere reduktioner i den kommende uge.

Derimod har belastningen i Region Hovedstaden stabiliseret sig, og det betyder, at de fortsat udskyder op mod 25-50 procent af den planlagte aktivitet.

Influenzasæson topper

I Region Nordjylland oplever man også en stigende belastning, særligt på intensivområdet. Her er det ligeledes 25-50 procent af den planlagte aktivitet.

Region Midtjylland oplever den mindste nedgang af de fem regioner. Her er antallet af planlagte operationer gået ned med 20 procent, mens antallet af planlagte ambulante besøg er gået cirka 10 procent tilbage i forhold til samme periode i 2019, hvor der ikke var corona.

Dertil kommer udsigten til, at influenzasæsonen kan nå sit højeste niveau i de to første måneder af det nye år.

- Sygdomsbyrden forventes at blive særligt stor fra december og ind i februar, blandt andet fordi influenzaepidemien erfaringsmæssigt topper i januar og februar, lyder vurderingen fra Sundhedsstyrelsen i notatet.

Samtidig lyder det, at sundhedsvæsnet ikke har samme robusthed som i tidligere sæsoner.

Sundhedsministeriet oplyser, at regionerne løbende undersøger muligheden for, at patienter kan blive undersøgt eller behandlet i en anden region. Nogle regioner er desuden i dialog med private hospitaler.

Én milliard ekstra til sundhedsvæsenet

Søndag aften landede en aftale om en coronavinterpakke, der tilfører en milliard kroner ekstra til sundhedsvæsenet i 2022.

Pengene skal gå til at fastholde sundhedspersonale og få sygehusene gennem en "ekstraordinær svær vintersæson", lød det søndag fra finansminister, Nicolai Wammen (S).

Pengene går til hele sundhedsvæsnet, og det er op til regionerne at bestemme, hvordan midlerne skal bruges.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik