Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper, kalder afbrænding af Lars Løkke Rasmussen-dukke for "langt over grænsen".

Tre personer er søndag blevet anholdt for at brænde en dukke med statsminister Mette Frederiksens (S) ansigt på ved en demonstration mod coronarestriktioner.

I kølvandet på afbrændingen har der floreret billeder på Facebook af en Lars Løkke Rasmussen-dukke, der brændes af ved et Sankt Hans-arrangement.

Det er uvist, hvornår billederne er fra, men de blev i sin tid delt af Enhedslistens borgmester for teknik- og miljø i København, Ninna Hedeager Olsen, på Facebook.

Over for TV 2 erkender Ninna Hedeager Olsen, at hun har lagt billeder op fra arrangementet.

- Jeg har tidligere delt billeder fra et privat Sankt Hans-arrangement, hvor heksens ansigt var et billede af Lars Løkke Rasmussen. Der lå ingen trusler i det. Men alligevel er det over stregen og udtryk for dårlig humor. Det beklager jeg, skriver Hedeager Olsen i en kommentar til TV 2.

Lars Løkke-dukken klar til afbrændning.
Lars Løkke-dukken klar til afbrændning.

Skipper: Ualmindelig dårlig opførsel

Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper kalder billederne for "langt over grænsen".

- Og så er det ualmindelig dårlig opførsel - uanset i hvilken kontekst det er sket, siger Skipper.

Pernille Skipper siger, at det efter Enhedslistens vedtægter ikke er op til hende eventuelt at sanktionere Ninna Hedeager Olsens deltagelse ved det private arrangement, og at Skipper ikke ved, hvilket år afbrændingen af Lars Løkke Rasmussen-dukken fandt sted.

- Jeg kan ikke forestille mig, at det fører til en sanktion, siger Skipper.

Lars Løkke Rasmussen-dukken i flammer
Lars Løkke Rasmussen-dukken i flammer
Foto: Foto: Det Borgerlige Danmark.


"Mest grænseoverskridende set herhjemme"

Afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken har mødt bred politisk fordømmelse.

Skipper selv har skrevet på Twitter, at det "nok er det mest grænseoverskridende, hun har set herhjemme".

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, har kaldt billedet ”stærkt ubehageligt”, og Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, mener ikke, at det hører hjemme i Danmark.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Ninna Hedeager Olsen. Hun har tidligere meddelt, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget i år.

Politi leder stadig efter bagmand

I sagen om afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken leder politiet fortsat efter en fjerde person, som de mistænker for at være bagmanden.

De tre anholdte er mænd på henholdsvis 30, 32 og 34 år.

De to mænd på 30 og 34 år sigtes for en lang række forhold i forbindelse med afbrændingen. Det er søndag klokken 17 uklart, om den 32-årige er sigtet for præcis det samme.

Først og fremmest sigtes den 30 og 34-årige for paragraf 113, der kan give op til 16 års fængsel. Den paragraf handler om trusler mod staten.

Derudover er der underordnet rejst sigtelse for, de har brudt paragraf 115, der populært kaldes majestætsfornærmelse.

Når paragrafen om majestætsfornærmelse kan komme i spil, er det, fordi majestætsfornærmelse dækker æreskrænkelse af dronningen, regeringen og andre i tronfølgerækken.

Endelig er de også underordnet sigtet for brud på paragraf 266, der omhandler trusler.

Den 30-årige og og den 34-årige nægter sig begge skyldige.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik