Camilla og Benita holder juleaften i isolation: "Det er brandærgerligt"

En del danskere er blevet nødt til at gentænke deres juleplaner, fordi de er blevet testet positiv for coronavirus.

Benita Grand og hendes mand havde allerede købt flæskestegen og pakket gaverne ind, da svaret på deres coronatest tikkede ind.

Testen var positiv, og det har vendt op og ned på familiens juleaftensplaner. Det, der skulle have været en jul for flere grene af familien, bliver i stedet til et selskab på to. For ægteparret er isoleret i deres hjem i Kokkedal.

- Det er brandærgerligt, for julen betyder rigtig meget for os og er fuld af traditioner. Men vi skal nok komme igennem det og få en god jul på trods, siger Benita Grand.

Hjemmelavet mad bragt til døren

De danske smittetal sætter i disse dage rekorder, og derfor befinder en del danskere sig i samme situation som Benita Grand og hendes mand.

I Ballerup sidder Camilla Toxværd, hendes kæreste og to drenge eksempelvis også i isolation, fordi er smittet.

Planen var, at de skulle holde jul hos hendes svigerfamilie, men det er blevet droppet.

- Det er ærgerligt, men man er jo ikke selv herre over de her ting, siger Camilla Toxværd.

I stedet får den lille familie bragt julemaden fra hendes forældre og leveret gaver til børnene. Og det er i virkeligheden dem, det handler mest om juleaften, mener Camilla Toxværd, der arbejder som pædagog.

- Faktisk tror jeg ikke, at de tænker så meget over alt det her. Så længe de bare kan danse om juletræet og åbne gaver - og det kan vi jo stadigvæk, siger hun.

Selv om familien uden for hjemmet kommer til at savne Camilla Toxværds gren af familien, så tror hun, at den anderledes juleaften bliver fin - især på grund af de mindste i selskabet.

- Jeg er glad for, at jeg har børn, så jeg kan hygge lidt med dem. Så bliver det trods alt ikke så kedeligt, som hvis det bare var mig og min kæreste, siger hun.

Gaveudveksling på sikker afstand

Benita Grand går ud fra, at hun blev smittet af sin svoger, som havde haft "lidt snue", for ellers har familien været ret meget i samme boble.

Heldigvis har familien ikke alvorlige symptomer. Så Benita Grand tror, at den positive test får de største konsekvenser for familiens yngste datter på 18 år, som skal holde jul med et vennepar, fordi hendes forældre er isoleret.

Men de kommer til at se hinanden - med glas i mellem - juleaftensdag, hvor de har aftalt, at datteren kommer forbi sine forældres hus og vinker, ønsker god jul og får sin julegave.

Ellers regner Benita Grand med, at aftenen bliver stille og rolig. Måske dropper de at danse om juletræet, fordi de kun er to.

- Men vi kommer nok til at Facetime i løbet af aftenen for at se, hvordan de andre har det. Og så tror jeg, at vi prøver at se, om vi ikke kan synge en julesalme eller to også, siger hun.