Ballade i Parken under Brøndby mod FCK

Brøndby og FCK har tidligere søndag udsendt en fælles appel til fans om at opføre sig ordentligt.

I eftermiddagens opgør mellem fodboldrivalerne FCK og Brøndby er stemningen på tilskuerrækkerne som sædvanlig intens.

Måske også en tand for meget.

I hvert fald har fans kastet med sæder fra tribunerne, fortæller Trine Møller, der er politiinspektør i Københavns Politi, til TV 2.

Også dommeren har været nødsaget til i starten af opgøret at fjerne et rødt plastiksæde fra banen.

- Jeg tror, fansene har forsøgt at kaste dem mod hinanden fra den ene tribune til den anden. Men fansektionerne er adskilt af et net, så det er ikke muligt, siger Trine Møller, der ikke ved, præcist hvor mange sæder der er tale om.

Politiinspektøren oplyser, at ingen er kommet til skade, men at politiet nu vil undersøge omstændighederne og forsøge at identificere, hvad der er foregået.

En fælles appel om god opførsel

Der har været stor opmærksomhed på netop fansenes adfærd til søndagens opgør, der også kaldes Derby.

Til den udsolgte kamp i Parken, FCK’s hjemmebane, har udeholdets fans fra Brøndby nemlig fået lov at tage plads på tribunerne.

Sådan har det ikke været ved de seneste to Derby-kampe, da politiet – på grund af risiko for uroligheder og ubehagelige episoder – har opfordret til at nægte fans fra udeholdet adgang.

Derfor er der også søndag udsendt en fælles bøn fra FCK og Brøndby til de mange fans.

- Bliver der problemer, så kan vi risikere at miste en vigtig del fremover – nemlig fans fra begge hold, lyder det blandt andet fra Ole Palmå, der er administrerende direktør i Brøndby IF.

Han tilføjer, at det ville være ”trist for alle”:

- Så vores opfordring er, at alle på stadion giver den gas med sang, store følelser og stemning, men afstår fra alle former for vold og aggression.

Også direktør i FC København, Jacob Lauesen, kommer med en appel i udtalelsen:

- Selvom vi ved, at 99 procent af alle FCK- og Brøndby-fans ikke gør noget forkert, opfordrer vi utvetydigt til, at alle tænker sig om før, under og efter kampen, siger hjemmeholdets direktør.

En forholdsvis rolig fanmarch

Ifølge Trine Møller, som TV 2 taler med i første halvleg, har stemningen under kampen indtil videre været god, hvis man ser bort fra kasteriet med sæder.

- Fanmarchen er også forløbet forholdsvist roligt, og de har fulgt den rute, vi har anvist, siger hun.