Rekordmange krydstogtgæster til København

Tusindvis af krydstogtgæster går fra borde i København i disse dage, der er faktisk rekordmange turister denne sæson.

Foto: TV 2 Lorry

Hvis du synes, at der er lige lovlig mange turister i København i øjeblikket, så har du ret. 

Hovedstaden bliver i øjeblikket invaderet at de store internationale krydstogtskibe og deres mange tusind gæster. Det skriver P4 København.

 Hos Cruise Copenhagen Network har man registreret 60.000 flere varslede krydstogtgæster i år end sidste år. Det er ny rekord.

Dermed vil omkring 740.000 turister i løbet af 2016 sejle til og fra København med et krydstogtskob.

Det stigende antal gæster vil kunne mærkes i København, forklarer Claus Bødker, der er krydstogtchef i Cruise Copenhagen Network.

 - Hotellerne, restauranterne og attraktionerne får glæde af dem, og mon ikke også nogle af dem skal ud og shoppe lidt, siger Claus Bødker til DR P4 København.

De seneste tal viser nemlig, at krydstogtgæsterne ikke er nærige, når de kommer forbi. Årligt lægger de udenlandske besøgende omkring 700 millioner kroner i København.

Årets rekord bliver dog en kortvarig en af slagsen, for der er udsigt til at 2017 også går hen og bliver en rekordår med endnu flere turister.

 - Vi kan allerede nu se, at der cirka kommer 850.000 krydstogtgæster til byen næste år. Så mange er der aldrig kommet før, fortæller Claus Bødker.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?