Cykel-turister får cykelregler i København

Et nyt initiativ fra Radikale i Københavns Borgerrepræsentation skal komme både turister og københavnere til gode, når begge parter svinger ud på cykelstien.

Når turister valfarter til hovedstaden er det ikke kun Tivoli og Den lille havfrue, som står på tjeklisten.

Flere og flere turister besøger også hovedstaden for at opleve den, efterhånden verdensberømte, cykelkultur, som københavnerne er blevet lig med.

Men de mange cykel-glade turister skaber ikke lutter glæde på cykelstierne i hovedstaden, da mange ikke er bekendt med de gældende færdselsregler.

Det har nu fået Københavns Kommune til at oplære turisterne i cykelregler og god cykelskik, før de triller ud på cykelstierne.

Det er Radikale Venstre, som står bag intitiativet, og ifølge gruppeformanden i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, er det sket for at sikre gode cykeloplevelser for både turister og københavnere.

- Det er fantastisk, at så mange turister besøger København og har lyst til at se byen på cykel. Men vi må også erkende, at mange turister ikke er vant til at cykle og ikke kender den danske cykelkultur, og derfor risikerer at komme galt af sted i trafikken, siger formanden og fortsætter:

- Mange kender ikke færdselsreglerne og kan derfor også hurtigt komme til at være til gene for andre cyklister, bilister og fodgængere. Cykelstierne i København kan jo være lidt af en cykel-motorvej, siger Tommy Petersen i en pressemeddelelse til TV 2 Lorry.

Turist-vækst kræver nye tiltag

Ifølge Wonderful Copenhagen er der kraftig vækst i antallet af cykelbutikker og hoteller, som udlejer cykler til turister.

Derfor skal cykelfolderen til cykelturister i Københavns Kommune indeholde illustrationer og informationer om færdselsregler og tips til, hvordan man kan begå sig sikkert på cykel igennem København - uden at være til gene for andre.

- Jeg har talt med en række cykelhandlere som bekræfter, at der er en kæmpe vækst i cykeludlejninger til turister, og at mange turister ikke aner, hvordan man cykler og hvilke regler, der er gældende i trafikken. Jeg cykler selv hver dag i København, og jeg kan tydeligt se, at flere og flere turister er ude at opleve byen på cykel, og at mange er rådvilde i forhold til hvor de skal placere sig på cykelstien, hvordan de skal signalere, og hvornår man bare kan stoppe op og tage billeder. Særligt i sommerhalvåret og på internationale helligdage er det min oplevelse, at man skal passe ekstra godt på turisterne på cykelstierne, uddyber den Radikale gruppeformand i pressemeddelelsen.

Budgettet for cykelfolder-projektet er i 2016 100.000 kroner, og den forventes klar til sommersæsonen, hvor den skal ligge på udlejningsstederne.

Se mere i vores indslag på TV 2 Lorry klokken 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere