Travle dage for færgeoverfart: Frygter kaos på havnen

En kombination af Tour de France og vild rift om udlejningssommerhuse giver voldsom travlhed på Hundested-Rørvig overfarten.

Der venter nogle travle dage for medarbejderne på den nordsjællandske færgeforbindelse mellem Hundested og Rørvig.

Og faktisk forventer direktøren for den populære færgeoverfart, at der bliver så meget run på i havneområdet, at han opfordrer Hundestedborgerne til at droppe den sædvanlige hyggetur til havnen lørdag. For ellers risikerer de at blive fanget i køer af biler, der skal til og fra færgen.

- Vi har stort set udsolgt hele lørdagen. Første færge er klokken 7.25 - den er udsolgt. Vi har en ekstra færge 7.55 - den er udsolgt. Og faktisk er alt til og med 17.55 udsolgt, forklarer direktør Bo Andersen.

Han ser to grunde til den voldsomme efterspørgsel. Den ene er Tour de France, hvor folk, der skal ud for at se løbet køre igennem Odsherred, bruger færgeforbindelsen til at komme frem. Dermed har der været rift om de tidligere afgange på lørdagen.

- Og det har bredt sig - så nu er vi også begyndt at få udsolgt til vores afgange fredag aften, fortæller direktøren.

Sommerhusgæster øger presset

Men ikke nok med det. For selv når cykelfeltet er drønet igennem Odsherred, så er der udsolgte færger.

- Og det er fordi det er skiftedag for alle dem, der skal leje sommerhus. Og det er jo nu, hvor ferien begynder, at det for alvor tager fart, siger han.

Bo Andersen tøver ikke med at beskrive weekendens travlhed som højst usædvanlig. Og de mange passagerer vil betyde langt flere ventende biler på havnen i Hundested.

- Vi har spurgt om lov til at indrette en ekstra bane til chancepassagerer, der dukker op uden at have bestilt plads. Når folk ringer til os, siger vi, at de ikke skal regne med at komme med, men vi lader altid nogle få pladser være åbne, og derfor kommer der chancebilister, siger han.

På færgefartens hjemmeside advarer man om risiko for kaos, og om at selv biler med reservation kan få svært ved at nå frem til færgen. Den store interesse for en plads på færgen får Bo Andersen til at komme med en appel til lokalbefolkningen

- I Hundested er det populært blandt mange at tage en tur forbi Nordhavnen. Jeg vil bare opfordre til, at hvis man skal gøre det lørdag, så skal man vente til lørdag aften. For ellers risikerer man at sidde fast i det kaos, der kan opstå, siger han.