Skal du med tog og metro i dag? Rekordmange passagerer kan skabe køer

Metroen forventer en passagerrekord på Cityringen, mens du skal huske pladsbillet i regionaltoget. I dag starter Tour de France i København, og det betyder pres på den offentlige transport.

- Det kan potentielt blive en passagerrekord på Cityringen.

Sådan lyder det fra kommunikationschef i Metro Service Jette Clausen om metrotransporten på dagen, hvor Tour de France starter i København.

Det har tidligere lydt fra Metroselskabet, at de forventer helt op til 300.000 passagerer i dag, og derfor er man klar i Metro Service, der står for driften af metroen.

- Vi sætter ekstra tog ind, så metroen kører efter myldretidsplanen hele dagen. Det vil sige, at der kommer en metro hvert 90. sekund, siger Jette Clausen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry følger 1.etape hele dagen. Du kan læse med på livebloggen her

Forvent kø ved metroen

Men selvom der er sat ekstra metrotog ind, skal man stadig komme i god tid. For det forventes, at der kan opstå køer til metroen. Så har man travlt med noget andet end Touren, er det ikke lige ved Tour-start, at man lige bør nappe metroen fra Rådhuspladsen.

- Først og fremmest vil jeg opfordre til at respektere stewardernes henvisninger. Vi kører med crowd control, så hvis der er for mange nede på stationerne eller på rulletrappen, lukker vi af sikkerhedshensyn for indgangen, forklarer Jette Clausen:

- Desuden ser vi meget gerne, at passagererne ikke tager cykler med i dag - de fylder og er for upraktiske. Og så gælder der herudover de sædvanlige regler, såsom at man skal rykke ind i vognene og lade være med at blokere dørene.

Metrocityringen åbnede i efteråret 2019, men efter to år med covid-19 har strækningen stadig til gode at opleve den helt vilde passagerrekord.

- Fredag morgen er det dog ret stille, lyder det fra Jette Clausen og kalder det en almindelig fredag morgen. Men vi følger spændt med.

Hele metrosystemet forventes at blive belastet, men som sagt forventes Cityringen M3 og M4 at opleve det største pres.

1.etape køres nemlig nær stationerne mellem København H og Vibenhus Runddel og passerer eksempelvis både Trianglen og Marmorkirken på vejen

Artiklen fortsætter under billedet.

H.C. Andersens Boulevard her til formiddag.
H.C. Andersens Boulevard her til formiddag.
Foto: Anders Reinholdt Jonssen / TV 2 Lorry

Husk billetten

På M1 og M2 metroruten mellem Vanløse og Amager forventes især stationer som Kongens Nytorv og Nørreport at være belastet. Etapen starter på slaget 16 og sidste rytter forventes at være i mål omkring klokken 19, så beregn travlhed i timer op til og efter.

Herudover husk at tjekke ind og ud med rejsekortet eller købe billet. Det kræver stadig billet at køre med metroen, selvom det er ekstraordinært travlt og svært at komme til maskinerne. Skulle der være problemer med systemet, kontakt en steward.

Kommer du med S-tog eller regionaltog?

Også i S- og regionaltog vil der være pres på, selvom DSB ikke har tal på, hvor mange passagerer, der forventes. Men med en million forventede tilskuere i løbet af hele Danmarks-ruten af Tour de France, er der selvsagt også risiko for pres her. 

I København passerer cykelrytterne stationerne Nørreport og Østerport samt i nærheden af København H og Vesterport, så forvent ekstra travlhed her og på store stationer generelt.

Tag derfor afsted i god tid, og værn dig med tålmodighed. I spidsbelastningstidspunkterne bliver folk ligesom i metroen nemlig også lukket ind i hold. 

- Med så mange mennesker på så lidt plads, vil der vil være tidspunkter, hvor man kommer til at stå i kø. Vi anbefaler kunder, der gerne vil være fremme på et bestemt tidspunkt, til at komme i god tid, siger DSB’s kundechef, Charlotte Saltoft Kjærulff i en pressemeddelelse 

DSB opfordrer også til, at man stiller cyklen på stationen og undlader at tage den med i toget.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tour fans på Østerbro er stået tidligt op for at sikre sig et godt spot på ruten.
Tour fans på Østerbro er stået tidligt op for at sikre sig et godt spot på ruten.
Foto: Anja Bencke/TV 2 Lorry

Husk pladsbillet i regionaltoget

Rejser du med regionaltog i denne weekend, skal du desuden huske pladsbillet. 

I morgen går det løs i Roskilde. Hvad du skal være opmærksom på de, når både Tour de France og Roskilde-festival tørner sammen, kan du læse om her.

Mens tog og metro forventes at køre normalt med længere og ekstra tog, er busserne, der normalt passerer den 13,2 kilometer lange rute, omlagt. Se din rute www.transporttiltouren.dk samt på www.rejseplanen.dk.

Så opsummeret: Tag afsted i god tid, drop bil og cykel, hvis du skal til Indre By, Østerbro eller Nørrebro og spadser i stedet rundt. 

De bedste steder at stå, kan du se her

Læs alt om den danske del af Tour de France på her.

Sådan kører trafikken i København