Sådan kommer du til og fra Roskilde Festival under Tour de France

Tour de France og Roskilde Festival tørner sammen lørdag, og det betyder trafikkaos. Lad derfor bilen stå til fordel for offentlig transport, hvis du skal til og fra Roskilde.

Forestil dig den første dag på Roskilde Festival. Tilsæt 176 cykelryttere, og hvad der hører til af biler og motorcykler. Plus det så med en ordentlig omgang cykelturister og en almindelig travl lørdag med indkøb og gøremål - og så har du Roskilde i dag.

2. etape af Touren starter klokken 12.15 i Roskilde, og cirka klokken 13 er cykelrytterne kørt videre, fortæller kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry:

- Der kommer til at være afspærret hele dagen, og vi forudser, at trafikken kommer til at bryde sammen, fordi Roskilde Festival og Tour de France betyder rigtig mange mennesker. 


Ikke nok med at det bliver voldsomt travlt, hvis man tager toget til Roskilde. Det bliver lettere umuligt at komme til og fra byen i bil. 

Tour de France forventer nemlig at påvirke biltrafikken i sådan en grad, at man fra festivalens side råder folk til helt at lade bilen stå derhjemme, ligesom festivalen ikke vil give nogen garantier trafikalt. 

Sådan kommer du ind på festivalen

Skal man dog på festival, eller er man nødsaget til at tage bilen af særlige årsager, er Roskilde Festival Syd det eneste sted, hvor man kan komme ind i bil. Med tog vil der som altid være et shuttle-tog fra Roskilde Station til festivalpladsen. Du kan læse Roskilde Festivals praktiske anbefalinger her.


Fra Midt- og Vestsjællands Politi lyder det også, at man bør lade bilen stå.

- Lad være med at køre bil lørdag. Tag i stedet hjem eller hent børn søndag og gerne lidt senere på dagen, siger Martin Bjerregaard:

- Men kører du fra festivalen søndag, er der også en anden ting, som du skal huske på. Og det er altså, at du skal være pinlig ædru. Så tænk lige over det, hvis du bliver til søndag og gerne vil køre hjem efter en sen nat.

Kort sagt, værn dig med tålmodighed, fornuft og en togbillet, skal du til eller fra Roskilde Festival i weekenden. Og husk, at pladsbillet er påkrævet i regionaltoget på grund af Tour de France.

Du kan følge med i alt om Tour de France på TV 2 Lorrys liveblog her.

2. etape af Tour de France med start i Roskilde

2. etape af Tour de France betyder store trafikændringer i Roskilde.

Goes without saying, at selve etaperuten spærres for trafik. Den første del af ruten er spærret allerede fra midnat natten til lørdag, mens næste del er spærret fra klokken 06, mens etapestrækningen på vej ud af Roskilde spærres fra klokken 09.00.


Og så afspærres hele bymidten for biltrafik - nærmest alt inden for O1 (med undtagelse af enkelte lommer).


Den sydlige del af bymidten omkring Vikingeskibsmuseet og Byparken spærres for biltrafik fra klokken 00.00 natten til lørdag og frem til omkring klokken 17.00.


Den "midterste" del af bymidten omkring Domkirken, stationen og Stændertorvet spærres for biltrafik fra klokken 06.00 lørdag morgen og frem til omkring klokken 14.00.


Området omkring Østervangsskolen ved Astersvej og mellem Køgevej, Holbækmotorvejen og Østre Ringvej spærres desuden mellem klokken 09.00 og klokken 14.00.


Derudover skriver Vejdirektoratet, at man som bilist lørdag på Sjælland skal afsætte ekstra god tid og orientere sig om trafikken på forhånd.


Det forventes desuden, at en del trafikanter benytter færger lørdag den 2. juli, så book færgebillet i god tid.


Dette hænger naturligvis sammen med, at Storebæltsbroen lukker i begge retninger lørdag i tidsrummet fra klokken 13.00 til 18.00. Motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, kan blive spærret allerede fra klokken 12.30 ved Nyborg V og ved Slagelse V. Trafikanter anbefales så vidt muligt at undgå at passere Storebæltsbroen lørdag og i stedet planlægge at køre, torsdag, fredag eller søndag.


Hvad med Roskilde Festival?

Ej at forglemme. Lørdag er jo også sidste dag med koncerter på Roskilde Festival, og derfor ventes der også at være meget trafik til og fra Dyrskuepladsen. Motorvejsafkørsel 12, Roskilde Syd, er så vidt muligt forbeholdt kørsel til festivalen, mens tilkørsel syd er også forbeholdt kørsel til og fra festivalen.


Via dette link kan du finde et kort over festivalpladsen med områder, hvor man som bilist kan parkere eller hente/bringe.
_

_


Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20211105-081643-L-3936x2210ma

Kommune klar til at sænke hastigheden fra 50 til 40 km/t flere steder

Digitale skilte på Øresundsbroen

Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister inden broen

20000718-184214-1-1920x1307we

P-skilte i restordre: Nu må borgere vente på storstilet parkeringsprojekt

Henrik Busch parkering indre by

Endnu mere parkeringskaos: Henrik efterlyser hensyn fra kommunen


Roskilde


Forsiden lige nu

Se flere