Sådan kommer du til og fra Roskilde Festival under Tour de France

Tour de France og Roskilde Festival tørner sammen lørdag, og det betyder trafikkaos. Lad derfor bilen stå til fordel for offentlig transport, hvis du skal til og fra Roskilde.

Forestil dig den første dag på Roskilde Festival. Tilsæt 176 cykelryttere, og hvad der hører til af biler og motorcykler. Plus det så med en ordentlig omgang cykelturister og en almindelig travl lørdag med indkøb og gøremål - og så har du Roskilde i dag.

2. etape af Touren starter klokken 12.15 i Roskilde, og cirka klokken 13 er cykelrytterne kørt videre, fortæller kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry:

- Der kommer til at være afspærret hele dagen, og vi forudser, at trafikken kommer til at bryde sammen, fordi Roskilde Festival og Tour de France betyder rigtig mange mennesker. 


Ikke nok med at det bliver voldsomt travlt, hvis man tager toget til Roskilde. Det bliver lettere umuligt at komme til og fra byen i bil. 

Tour de France forventer nemlig at påvirke biltrafikken i sådan en grad, at man fra festivalens side råder folk til helt at lade bilen stå derhjemme, ligesom festivalen ikke vil give nogen garantier trafikalt. 

Sådan kommer du ind på festivalen

Skal man dog på festival, eller er man nødsaget til at tage bilen af særlige årsager, er Roskilde Festival Syd det eneste sted, hvor man kan komme ind i bil. Med tog vil der som altid være et shuttle-tog fra Roskilde Station til festivalpladsen. Du kan læse Roskilde Festivals praktiske anbefalinger her.


Fra Midt- og Vestsjællands Politi lyder det også, at man bør lade bilen stå.

- Lad være med at køre bil lørdag. Tag i stedet hjem eller hent børn søndag og gerne lidt senere på dagen, siger Martin Bjerregaard:

- Men kører du fra festivalen søndag, er der også en anden ting, som du skal huske på. Og det er altså, at du skal være pinlig ædru. Så tænk lige over det, hvis du bliver til søndag og gerne vil køre hjem efter en sen nat.

Kort sagt, værn dig med tålmodighed, fornuft og en togbillet, skal du til eller fra Roskilde Festival i weekenden. Og husk, at pladsbillet er påkrævet i regionaltoget på grund af Tour de France.

Du kan følge med i alt om Tour de France på TV 2 Lorrys liveblog her.

2. etape af Tour de France med start i Roskilde