Overblik: Sådan påvirker Tour de France trafikken i København, Roskilde og Lejre

En af verdens største sportsbegivenheders indtog i hovedstadsområdet påvirker naturligvis trafikken, når vejene spærres af for cykelløbet. Her får du et overblik over trafiksituationen.

Man må som bekendt tage det sure med det søde.

Og intet megaevent er helt uden gener, således ej heller en af verdens største sportsbegivenheder.

Derfor kommer afholdelsen af Tour de France i København og Roskilde samt Lejre og Vestsjælland også til at medføre en del trafikale udfordringer, for især bilister, men også andre trafikanter i Østdanmark.

Spærrede veje, aflukkede dele af bydele, et enormt indtog af tilskuere og hele cykelløbets store set-up betyder nemlig, at trafikanter skal tage sine forholdsregler i dagene omkring slutningen af juni og starten af juli.

TV 2 Lorry har her samlet et overblik over, hvordan trafikken i hovedstadsområdet og i den del af Sjælland, som TV 2 Lorry dækker, påvirkes i dagene op til og under Tour de France.

Inden vi dykker ned i de specifikke landsdele, er det værd at nævne, at et væld af trafikinformationer er at finde på både den danske Tour de France-hjemmeside, på Vejdirektoratets trafikinformationsside samt en særlig Tour-hjemmeside og hos de forskellige trafikselskaber, der sammen har lavet en fælles hjemmeside særligt til begivenheden.

Det er blandt andet fra disse sider, vi har fundet de følgende informationer.

Tour-arrangørernes fire anbefalinger

Sådan påvirkes trafikken i Roskilde

Sådan påvirkes trafikken i Lejre

Sådan påvirkes togtrafikken på tværs af Sjælland

Sådan påvirkes trafikken i København