Brandhaner omdannes til vandposter, når Tour-feltet triller gennem København

Skal du se Touren gennem København, så husk din vandflaske. Du får nemlig mulighed for at fylde den op ganske gratis, når byens brandhaner omdannes til vandposter. Og det vækker glæde.

Er du én af de mange, der skal se Tour de France fra første række, når rytterne fredag cykler den første etape gennem København, så er der godt nyt.

Hvis du kan nøjes med vand, behøver du nemlig ikke sørge for drikkelse.

Københavns Kommune omdanner i anledning af Touren en række brandhaner til vandposter, så de mange tilskuere ikke blive tørre i halsen, når de skal heppe på feltet. Det skriver kommunen i et Facebook-opslag.

Se en oversigt over vandposterne nederst i artiklen. 

Vandkvaliteten tjekkes

- Der vil være 10 vandposter langs med ruten samt flere vandposter på blandt andet publikumspladserne på Kongens Nytorv, i Fælledparken og i start- og målområdet på Rådhuspladsen, skriver Københavns Kommune.

For at sikre at vandet fra brandhanerne har samme kvalitet som det, der kommer ud af hjemmets vandhaner, tager Københavns Kommune i samarbejde med HOFOR vandprøver fra alle vandposter.

Skulle vejret - som det har været tilfældet i dagene op til - blive meget varmt, kan der blive sat flere vandposter op. Det eneste man skal huske er altså en vandflaske.

Vækker begejstring

Beslutningen om at lave vandposter på ruten skaber stor glæde i kommentarsporet. "God stil" og "fedt initiativ", lyder det blandt andet.

Men noget tyder på, at ønsket om vandposter i det offentlige rum er større end blot under Touren. 

- Kunne det ikke blive en fast mulighed på de varme sommerdage, skriver én i en kommentar, mens en anden skriver:

- Hold endelig fast i det tiltag.

På billedet herunder kan du se, hvor du kan tanke vand på Tour-ruten:

Her kan du fylde vandflasken.
Her kan du fylde vandflasken.
Foto: LeTourCPH.dk