Dan Uzan – Det andet offer

Tårnhøj, bomstærk og blid som et lam. Det er tre karakteristika, som ifølge Det Jødiske Samfund, venner, familie og klubkammerater betegnede Dan Uzan.

Dan Uzan blev født i 1977. Hans mor, Bodil, er dansker, mens faderen, Sergeot, er jødisk israeler. Sammen valgte forældrene, at Dan og hans storesøster Andrea begge skulle opdrages med jødedommen som omdrejningspunkt.

Derfor gik Dan Uzan, som var bosat i Hvidovre med sin familie, på den jødiske privatskole, Carolineskolen, i København.

I hele hans opvækst har han været fast inventar i synagogen på Krystalgade, hvor han også var en del af det frivillige vagtteam i sit voksenliv.

Forældrenes ønske om Dans liv, som et liv med omdrejningspunkt om jødedommen, holdt på mange måder stik.

Selvom han også havde forpligtelser uden for de jødiske kredse, hvor hans 2 meter og fem centimeter gavnede basketballholdet Hørsholm 79ers i mange år, var det her, Dan Uzans ansigt var mest velkendt.

Dan Uzan var både ”et barn af menigheden”, som Det Jødiske Samfund skrev i en pressemeddelelse efter hans død, men også meget social aktiv i de jødiske kredse.

I den jødiske fodboldklub var Uzan målmand, ligesom han ifølge Kristeligt Dagblad deltog i fem Maccabiader, som er jødiske internationale sportslege.

Han var frivillig vagt foran Carolineskolen og deltog også som frivillig i den jødiske synagoges vagtkorps på Krystalgade.

Natten mellem den 14. og 15. februar 2015 faldt den vellidte og store mand til jorden på bag synagogens hegn. Skudt på klos hold af terroristen Omar Abdel Hamid el-Hussein.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere