Overblik: Her er de fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein

Lokalpolitikeren Finn Rudaizky er torsdag dømt for at have brudt tavshedspligt om terroristen Omar el-Hussein.

Lokalpolitikeren Finn Rudaizky er idømt bødestraf på 10.000 kroner for læk af fortrolige oplysninger til pressen om terroristen Omar el-Hussein Foto: Jan Jørgensen / Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix

Lokalpolitikeren Finn Rudaizky er torsdag idømt 10 dagbøder à 1000 kroner for at have videregivet fortrolige oplysninger til journalister. Læs om de fortrolige oplysninger her.

Læs også Politiker lækkede oplysninger i terrorsag: Får bøde på 10.000

I sin egenskab af medlem af kommunalbestyrelsesmedlem i København modtog Finn Rudaizky først 25. februar og igen 13. april oplysninger om Omar el-Hussein og hans familie fra flere forvaltninger i Københavns Kommune.

 

Overblik: Tidslinje over Finn Rudaizkys læk til pressen

  • 8. marts 2015 skriver BT, at Københavns Kommunes socialforvaltning allerede i 2010 var klar over, at Omar el-Hussein var på vej ud i en kriminel løbebane. Kommunens og politiets medarbejdere besøgte familien to gange, men faren forsikrede om, at han kunne holde sin søn fra kriminalitet. Kommunen foretog sig ikke yderligere.

     
  • 12. marts 2015 skriver Berlingske, at Omar el-Hussein blot 12 dage inden sine angreb af egen drift henvendte sig hos Københavns Kommune. Den 22-årige mand var netop blevet løsladt efter næsten et års varetægtsfængsling og ytrede et ønske om beskæftigelse og om hjælp til at finde et sted at bo. Medarbejderen i kommunen nøjedes med at booke et nyt møde.

     
  • 18. april 2015 skriver BT, at Omar el-Husseins far har været på kontanthjælp i 20 år, ligesom moren også i en årrække har været på kontanthjælp. Ikke desto mindre undlod kommunen i 2010 at skride ind over for familien, fordi den ifølge kommunen var ressourcestærk.

     
  • 20. april 2015 skriver BT, at Københavns Kommune i 2014 flere gange forsøgte at opsøge Omar el-Husseins familie for at følge op på et kriminalpræventivt hjemmebesøg fra 2013, der handlede om lillebroren. Kommunen formåede dog ikke at få fat i familien.
Kilder: BT og Berlingske

 

Læs også DF'er i retten: Tiltalt for at lække oplysninger om Omar

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik