Intet overblik over skydetræning før terror

Op til terrorangrebet i februar var der ikke overblik over, hvilke betjente, der havde deltaget i skydetræning.

I tiden op til terrorangrebet i København 14. og 15. februar havde Københavns Politi ikke noget overblik over, om betjentene havde den fornødne træning i at bruge maskinpistolen MP5.

Det fremgår af et svar på en aktindsigt, som TV2 har søgt hos Københavns Politi.

Her oplyser politiet, at man før angrebene mod Krudttønden og synagogen ikke registrerede, hvornår betjentene fik skydetræning, og træningen blev ikke journaliseret i betjentenes personalesager.

- Det er derfor ikke på nuværende tidspunkt muligt at udarbejde en samlet opgørelse over, hvem der har og ikke har deltaget i skydning med MP5-maskinpistoler, lyder det.

Umiddelbart efter terrorangrebet har flere betjente fortalt TV2, at de ikke havde fået den årlige træning i at bruge MP5-pistolen, som er standardudstyr ved politiet.

Ved angrebet dræbte Omar El-Hussein filminstruktør Finn Nørgaard ved et debatarrangement på Krudttønden på Østerbro i København om eftermiddagen 14. februar.

Ud på natten dræbte han vagtmanden Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade, hvor også to betjente blev såret. Herefter slap han væk, men blev dræbt under en skudveksling med politiet kort efter klokken 05 om morgenen.

Efter terrorangrebene har Københavns Politi dog rettet op på procedurerne og indført IT-systemer, hvor man registrerer, hvem der deltager i skydetræningen.

" ... således at der bl.a. fremover kan registreres og opbevares samlede oversigter over, om man er mødt frem til den obligatoriske skydetræning, om man har byttet dag, mangler en træningsgang og skal møde til restantskydning", lyder det i Københavns Politis svar til TV 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere