Flertal vil give politiet overvågningsregister

Efter terrorangrebet i København måtte politiet gå rundt for at spotte, hvilke kameraer der hang på bygninger og lygtepæle, for at skaffe billeder af gerningsmanden.

Det fik Københavns Politi til at ønske sig et centralt register, hvor alle private og offentlige skulle registrere de 500.000 overvågningskameraer, der ifølge SikkerhedsBranchen er i Danmark.

Nu er SF klar til at opfylde politiets ønske i et forslag, der bliver fremsat i Folketinget i dag. Det skriver metroxpress.

»Det vil gøre politiets efterforskning så meget lettere, at de ved, hvor kameraerne er - hvor de blot behøvede at henvende sig til ejerne. De vil væsentligt hurtigere kunne skaffe billeder af gerningsmænd,« siger formand for Folketingets Retsudvalg Karina Lorentzen (SF).

Registereres et overvågningskamera ikke, skal det ifølge forslaget koste en bøde.

Ifølge SikkerhedsBranchen er der i dag 40.000-50.000 ulovlige kameraer på offentlige områder.

»Vi mener derfor, at det her er et vigtigt skridt, fordi det handler om overvågning af os alle, og fordi det vil lette politiets overvågning betragteligt. Sådan et terrorangreb kommer jo desværre igen,« siger direktør Kasper Skov-Mikkelsen til metroxpress.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har erklæret sig positiv over for sådan et register, påpeger partiets retsordfører, Trine Bramsen. Og da Dansk Folkeparti også er tilhængere, er der flertal.

»Det er jo vigtigt, at politiet ikke spilder tiden under en opklaring. Faktisk synes vi, det var en god idé, hvis det offentlige satte flere kameraer op,« siger gruppeformand Peter Skaarup til metroxpress.

De Konservatives Mai Mercado er modstander af registre over kameraer

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere