Uber trodser politianmeldelse: Fortsætter taxi-kørsel i lufthavnen

Københavns Lufthavn langer ud efter den kontroversielle samkørselstjeneste Uber, efter de, på trods af flere påbud, fortsat holder i lufthavnen.

Københavns Lufthavn har både politianmeldt og gentagende gange skrevet til taxitjenesten Uber.

Det skyldes, at lufthavnen ikke vil have Uber-chauffører kørende rundt på deres område og 'shanghaje' kunder. Men på trods af lufthavnens anstrengelser fortsætter Uber deres kørsel omkring fly-terminalerne.

quote Vi har i længere tid kunne konstatere, at Uber bliver ved med at optage passager i lufthavnen.

Kasper Hyllested, pressechef Københavns Lufthavn

- Vi har i længere tid kunne konstatere, at Uber bliver ved med at optage passager i lufthavnen. På trods af at de ikke har tilladelse til at gøre det, siger pressechefen for Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til TV 2 Lorry.

Anmeldte Uber til politiet for et år siden

Allerede tilbage i oktober 2015 anmeldte Københavns Lufthavn Uber til politiet. Derudover har de flere gange skrevet til den alternative transporttjeneste. I et brev fra den 26. september i år skriver lufthavnen blandt andet, at så længe Uber ikke er godkendt som lovlig taxitjeneste, må lufthavnens faciliteter ikke benyttes.

quote Der gælder samme regler for Uber som for andre virksomheder. Hvis man vil drive virksomhed i Københavns Lufthavn, skal man lave en aftale med os.

Kasper Hyllested, pressechef Københavns Lufthavn

- Der gælder samme regler for Uber som for andre virksomheder. Hvis man vil drive virksomhed i Københavns Lufthavn, skal man lave en aftale med os. Man kan heller ikke bare gå ind i ankomsthallen, opsætte en pølsevogn og begynder at sælge pølser dér. Det er privat område. Og samme regler gælder, hvis man vil drive hyrevogns-virksomhed, siger Kasper Hyllested.

Uber: Vi appellerer til konstruktiv dialog

quote Vi har informeret chaufførerne, der bruger Ubers app, om at de ikke bør benytte lufthavnen som holdeplads.

Oliver Carra, pressechef Uber

Det var i dag ikke muligt at lave interview med Ubers nordiske direktør Carl Edvard Endresen - men i en mail skriver pressechefen Oliver Carra:

"Vi har informeret chaufførerne, der bruger Ubers app, om at de ikke bør benytte lufthavnen som holdeplads. Samtidig appellerer vi til lufthavnen om at anerkende, at turister forventer, at de kan køre med Uber til og fra Københavns Lufthavn, som man kan ved mange andre internationale lufthave. Bare i løbet af de sidste tre måneder har vi i København haft brugere fra 73 forskellige lande.

Vi ønsker en konstruktiv dialog om, hvordan Uber bedst passer ind i det danske samfund med alle relevante interessenter - det inkluderer også Københavns Lufthavn."

Lufthavnen: Hvor er dialogen?

Den konstruktive dialog har Københavns Lufthavn dog svært ved at genkende. Uber har nemlig endnu ikke svaret på lufthavnens mange henvendelser og advarsler.

quote Hvis de fortsætter, er det en politiopgave at stoppe det.

Kasper Hyllested, pressechef Københavns Lufthavn

- Vi har ikke hørt fra Uber endnu. Det er jo Ubers opgave at stoppe det her og fortælle deres chauffører, at de ikke skal optage passagere i Københavns Lufthavn, siger Kasper Hyllested og fortsætter:

- Nu har vi skrevet til dem igen, og denne gang håber vi på, at de lytter efter. Hvis de fortsætter, er det en politiopgave at stoppe det. Vi har anmeldt det til politiet, så det er politiets opgave at efterforske og så videre. Vi ønsker jo ikke at lege politi.

I følge Københavns Politi har de sigtet Uber efter anmeldelsen fra Københavns Lufthavn. I næste uge vil politiets jurister tage stilling til, om de vil rejse tiltale mod Uber i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere