Tårnbys enge, moser og søer er naturperler, der har stor national værdi.
Det viser naturkapitalen, der er lavet af forskere på Aarhus Universitet på baggrund af data fra det nationale biodiversitetskort.
God natur kan jo også bruges aktivt til at lokke turister og skatteydere til kommunen.
Tårnby scorer 72 point ud af 100 mulige for deres natur og placerer sig dermed som nummer tre på listen over naturrige kommuner. Landsgennemsnittet er 24 point.
Flere andre kommuner i hovedstadsområdet byder sig til i toppen af naturkapitalen, som for første skaber overblik over kvaliteten af natur fordelt på landets 98 kommuner.
Top ti over kommuner med Danmarks rigeste natur
Forsker: Brug kapitalen
Ifølge seniorforsker på Aarhus Universitet, Rasmus Ejrnæs, bør kommunerne bruge naturkapitalen til at skabe sig et overblik over deres naturværdier.
- Naturkapitalen er en form for benchmarking, og det vil være oplagt, at kommunerne noterer sig, hvad de har af god og unik natur og ser på, om de gør nok for at passe på den. God natur kan jo også bruges aktivt til at lokke turister og skatteydere til kommunen, siger han.
Men omvendt skal en kommune heller ikke lade sig slå ud, hvis naturkapitalen ikke ligefrem er blændende.
- Har man en lille startkapital, så kan det være en motivationsfaktor for at forbedre naturkvaliteten, for eksempel ved at lave naturgenopretning eller tage landbrugsarealer ud af drift, der hvor det gør den største forskel, siger Rasmus Ejrnæs.
Se alle kommunernes placering her.
Fakta om Naturkapitalen