Toget stopper - måske - i lufthavnen

Frustrationen blandt pendlere og lufthavnsansatte stiger - togene springer stationen i lufthavnen over

Københavns Lufthavn har 27.000 ansatte. Mange af dem bor i Sverige, og de benytter toget, når de skal på arbejde. Men de kan ikke være sikre på at komme frem i tide, for når togene er forsinkede - så kører de forbi lufthavnen uden at standse.

I 2015 skete det ifølge transportminister Hans Christian Schmidt (V) 79 gange, at togene sprang stationen over. Oplysniningen kommer efter spørgsmål fra socialdemokraten Rasmus Prehn.

Og det manglende stop generer ikke kun lufthavnsansatte. Der er også folk på den svenske side af Øresund, der tager toget, fordi de skal nå et fly.

-For vores passagerer er det meget uheldigt. De bliver pludselig nødt til at indregne muligheden for, at toget springer stationen over, når de skal planlægge deres rejse, siger pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested til Ritzau.

DSB og banedanmark springer lufthavnen over, hvis toget er mere end seks minutter forsinket. Ellers breder forsinkelsen sig op ad den danske kystbanestrækning.

 Informationschef i DSB, Tony Bispeskov henviser til det svenske krav om ID-kontrol på togenes tur mod Sverige som forlaring. Her opstår der forsinkelser, som altså ikke indhentes, inden togene returnerer mod Danmark.

-Vi gør det sådan, at flest muligt passagerer får så få gener som muligt. Her er det vurderingen, at det er ved at springe lufthavnen over, siger Tony Bispeskov til Ritzau.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere