Taxaer holder fortsat på villaveje: Nu får selskabet bøde af lufthavnen

Selvom taxaselskabet 4x48 lovede at ændre praksis, holder selskabets taxaer fortsat omkring Kastrup Lufthavn. Nu vanker der bøder fra lufthavnen.

Trods løfte om at ændre praksis, oplever beboere i området omkring Københavns Lufthavn fortsat, at taxaer fra selskabet Dantaxi 4x48 tager ophold på villaveje og parkeringspladser omkring lufthavnen.

Københavns Lufthavn modtager fortsat klager fra kommunens beboere over de gener, det medfører.

Derfor besluttede lufthavnen for to uger siden at tildele taxaselskabet en bøde på 5.000 kroner. Siden da er der ifølge lufthavnen ikke sket det store, og problemet eksisterer fortsat.

- Det er stadig et problem med dem. Man kan bare køre ud tur ud ad Amager Strandvej, og så kan man se, at der fortsat er taxaer fra dem, der holder til gene for beboerne, siger pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til TV 2 Lorry.

- Det er den sanktionsmulighed, vi har over for taxaselskaberne. Vi havde håbet, det ikke ville blive nødvendigt. Det er jo aldrig sjovt at skulle ud i det med en samarbejdspartner, men det er jo vigtigt for os at få det løst, siger Kasper Hyllested.

Direktør lovede at stoppe praksis

Taxaselskab oplever ikke problematikken

Hos Dantaxi 4x48 tager de bøden til efterretning, men kan ikke genkende lufthavnens udlægning om, at problemet fortsat skulle eksistere.

- Vi er i tæt dialog med lufthavnen næsten hver dag, og vi oplever, at problemet stort set ikke er eksisterende mere, siger Carsten Aastrup, direktør Dantaxi 4x48.

- Da vi fik bøden for noget tid siden havde de ifølge aftalerne ret til at give os denne reprimande. Der er ikke sket noget siden sidst der gør, at vi har grund til at tro, at det fortsat er et problem, siger han.

Direktøren forklarer, at de taxaer, der holder omkring i Tårnby Kommune, ikke gør det for at få ture fra lufthavnen, men i stedet af andre årsager, eksempelvis for at holde pause.

- Det er sådan nu, at der ikke er nogen biler og taxaer som kan blive tildelt en bestilling i lufthavnen fra hele Tårnby Kommune, så hvis de tager ophold i kommune, så er det af anden årsag, siger Carsten Aastrup.

Indslag fra den 6. november: Taxaselskaber har fortsat svært ved at overholde reglerne om at tage ophold i området omkring lufthavnen.

Københavns Lufthavn lancerede sidste år et helt nyt taxasystem, der netop skulle komme dette problem til livs.

Her blev en ny holdeplads med kø-system indviet, mens der samtidig blev pålagt taxaerne skærpede krav, hvis de tog ophold eksempelvis på villaveje.

- De har lovet, at de ville stoppe med det. Og det holder vi selvfølgelig meget øje med, sammen med de naboklager, der kommer ind, siger Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn har indkaldt taxaselskabet til møde, hvor det skal drøftes videre, hvordan det sikres, at taxaerne ikke tager ophold i området.

Visualisering af det nye taxidepot, der blev bygget sidste år.
Visualisering af det nye taxidepot, der blev bygget sidste år.
Foto: CPH

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere