Ryanair pumper jobtal i København

Ryanair kommer ikke til at holde jobfest i Københavns Lufthavn, selvom selskabet lover flere tusinde arbejdspladser.

Sådan lyder dommen fra professor i økonomi ved RUC, Bent Greve, efter at han har kigget på Ryanairs plan for Københavns Lufthavn, skriver Fagbladet 3F.

Bent Greve mener, at Ryanairs jobprognose er højst utroværdig, fordi Ryanair kun stiller med 240 job selv. De resterende 1.700 skal komme af såkaldte "afledte effekter".

- Men vi skal ikke regne med, at antallet af job i lufthavnen går dramatisk op, fordi Ryanair rykker ind. Så mange ekstra kufferter bliver det heller ikke til, siger han.

Modsat Ryanair skønner Bent Greve, at der bliver tale om 100-150 nye arbejdspladser i lufthavnen.

Luftfartsekspert i Sydbank Jacob Pedersen tør ikke gætte på, hvor mange job det irske flyselskab tilfører. Men han forklarer, at mange af de arbejdspladser, Ryanair tæller med i regnestykket, ikke er nye stillinger.

- Når Ryanair gafler passagerer fra andre flyselskaber, så stjæler de også deres arbejdspladser. Og så er det ikke længere ekstra job til lufthavnen, siger han.

I LO har økonomerne også svært ved at tro på Ryanair. I et notat vurderer de, at lavprisselskabet vil bidrage med et rundt nul til jobskabelsen i Københavns Lufthavn. Hvis det da ikke ligefrem koster arbejdspladser at få besøg af lavprisselskabet.

- Ryanair har de fleste kontorjob i Irland. Hvis de tager kunder og arbejde fra for eksempel SAS, så flytter kontorarbejdet til Irland. Og det koster arbejdspladser, siger Jan Kæraa, cheføkonom i LO.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere