Redningsaktion i Øresund: Flere personer i vandet

Mandag eftermiddag er politi og brandvæsen rykket ud til en maritim redningsaktion. Flere personer er i vandet mellem Peberholm og Saltholm.

Ved Peberholm på Amager er både politi og brandvæsen tilstede.

Det skyldes, at flere personer angiveligt at faldet i vandet mellem øerne Peberholm og Saltholm, skriver Ekstra Bladet.

Overfor TV 2 bekræfter Københavns Brandvæsen deres tilstedeværelse.

- Jeg kan bekræfte, at der foregår en ret intens eftersøgningsindsats mellem Peberholmen og Saltholmen. Der er mange personer i vandet. Der er flere både indsat og helikopter i luften. Der står også dykkere klar, forklarer Tim Ole Simonsen, der er operationschef ved Københavns Brandvæsen til TV 2.

Hos Københavns Politi bekræfter man hændelsen:

- Vi får en melding fra den ene beboer, der er på Saltholm, om, at der er seks personer på Saltholm. Han ringer til os, fordi det er mærkeligt, at der kommer nogen over på øen, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, Lars Møller Jacobsen, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi kan ikke umiddelbart se nogen, da vi kommer derover, men efter kort tid ser vi to komme op fra vandet, mens to andre fortsat er i vandet. Nu er de to andre også kommet op fra vandet, og den ene ligger i en ambulance, mens den anden er blevet trukket op af helikopteren, siger vicepolitiinspektøren.

Videre oplyser Lars Møller Jacobsen, at der, foruden helikopter, er en båd i vandet, ligesom redningspersonalet derude er ganske almindeligt.

Opdatering 17.01:

Redningsaktionen er, ifølge flere medier, afsluttet, efter fire personer er reddet i land.