Nytårsmiddag: Hajerne får 700 kilo muslinger

Hajerne i den Blå Planet i Kastrup fik tidlig nytårsmiddag, da de i formiddag fik serveret 700 kilo muslinger, som er blevet tilovers fra Det Runde Bord, der formidler overskudsmad.

Både hajer, rokker, de mindre fisk og blæksprutten fik fin middag kl. 11.00 i dag. Den overraskende middag var ikke planlagt, men blev en mulighed fordi den velgørende organisation Det Runde Bord havde 700 kg muslinger i overskud.

Det Runde Bord arbejder for at bekæmpe madspild ved at videreformidle overskudsmad til institutioner som fx herberger eller sygehuse, men hverken herbergerne, asylcentrene, sygehusene eller plejehjemmene ville have de mange muslinger. I stedet fik Den Blå Planet tilbuddet, og her ville man meget gerne tage imod de mange friske muslinger.

- Vi kunne kun aflevere det i en samlet portion, og 700 kilo muslinger det fylder altså ret godt, så der var ingen, der havde plads, forklarer Peter Haugelund, der er initiativtager til Det Runde bord til TV 2 Lorry.

Muslingerne er doneret af Seafood-Rømø og ankom med fly kl. 9.00 i morges og blev herefter søsat i Den Blå Planets store oceantank med hajer og rokker - også blæksprutten var begejstret, som du kan se i klippet herover.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere