Når villavej og varehus går juleamok

Julen begynder tidligt på Angolavej på Amager og i Rødovre Centrum. Selvom der er forskel på lys-budgettet, så er begejstringen lige stor.

December er den mørkeste tid på året, men heldigvis bliver mørket nogle steder oplyst af julelys.

Vi følger i serien "Når villavej og varehus går amok" forberedelserne i både Danmarks største indkøbscenter, Rødovre Centrum og på hovedstadsområdets nok mest julede villavej, Angolavej på Amager. 

quote Vi er allesammen et arbejdende folk. Og bliver nødt til at arbejde en hulens masse for at få råd til alt det her

Henrik Petersen, Angolavej 11

På Angolavej i Tårnby starter julepyntningen altid den første weekend i november.

I nummer 11 bor Mary-Ann og Henrik Petersen. De har i 14 år haft tradition for at pynte lidt mere end almindeligt op til jul – Og i år er ingen undtagelse. Her arbejdes der hårdt hver weekend for at blive klar til, at julelysene traditionen tro skal tændes den sidste fredag i november. En tradition som trækker mange nysgerrige til.

- Vi er allesammen et arbejdende folk. Og bliver nødt til at arbejde en hulens masse for at få råd til alt det her, siger Henrik med et glimt i øjet, da jeg spørger, hvorfor de arbejder i weekenden.

Familien Petersen har haft huset på Angolavej 11 siden 1979 og har altid pyntet moderat op til jul. Men i 2004 blev der sat skub i tingene – og pludselige var hele vejen med. 

På Angolavej 11 og 13 bruger de i gennemsnit 1.300 kroner ekstra på elregningen i december måned. Hver.

- Vi gør det, fordi vi synes, det er pænt, siger Henrik Petersen

 

Så meget bruger danskerne på jul

Centers julebudget er på en halv million

I den anden ende af juleskalaen ligger Rødovre Centrum. Med sin position som Danmarks største indkøbscenter er det selvfølgelig ikke tilfældigt, hvordan udsmykningen bliver sat på plads. Faktisk er det marketingsdirektøren selv, der har udviklet konceptet bag årets pynt.

Midt under en træningstur med sine slædehunde i det nordlige Sverige måtte Charlotte Andersen pludselig bremse både hunde og ski og finde mobilen frem: ’Kundernes egne eventyr’ skrev hun i en besked og sendte den til sig selv.

Årets julemagasin blev til på et fotostudie i Studiestæde i det indre København, og modellerne er alle kunder fra Rødovre Centrum, der valgte at sende deres yndlingseventyr ind, da centeret tidligere på året satte en konkurrence i gang. 

Seks eventyr er blevet valgt ud og kunderne bag bliver så hovedpersonerne i årets julereklamefilm for Rødovre Centrum.

Inde i centeret har historierne ligeledes fået et liv. Rundt blandt butikkerne har man i år stillet i alt seks store senge med tilhørende hovedtelefoner, som man kan tage på og få oplæst én af de i alt seks forskellige indtalte eventyr.

Rødovre Centrum har tidligere høstet international hæder for sin markedsføring ved juletid. Sidste år blev det til sølv ved 'shoppingscentrenes Oscar': Prisuddelingen ICSC.

Året budget lyder på i 500.000 kroner til julepyntningen af centeret, og samtidig er der lavet nye investeringer i pynt for godt 1,3 millioner kroner.

- Men så skulle det helst også kunne holde til at blive brugt de næste syv år, siger markedsdirektøren Charlotte Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Skærmbillede 2021-01-11 kl. 14.26.40

Bjarke Ingels store vinterbader-projekt på Islands Brygge risikerer dødsstødet

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere