Lufthavnen har sat rekord - men hvor rejser folk hen?

Engelsksprogede rejsemål har førertrøjen, når rejsende flyver fra Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn vippede begesjtret med vingerne, da den forleden kunne præsentere passagertallet for 2018. For ikke mindre end 30,3 millioner mennesker havde i  årets løb plantet sig i et flysæde, spændt sikkerhedsselen og var lettet fra landets største lufthavn. Men hvor er det så, de rejser hen, de mange mennesker?

Københavns Lufthavn har nu analyseret passagertallene, og det står klart, at det først og fremest er de engelsksprogede rejsemål, vi er faldet for.

Og når det gælder de europæiske flyvninger, så er det London, der ligger forrest. I 2018 satte 2.276.598 passagerer kurs mod den britiske hovedstad. Det var dog et lille fald i forhold til 2017, da tallet var oppe på 2.323.060 rejsende.

Omvendt er det, når man ser på New York, der har opolevet en markant vækst som destination for rejsende fra Danmark. 386.851 passagerer rejse over dammen til New York - en stigningpå 6,1 procent i forhold til året før.

quote Danskerne kan ikke få nok af hverken New York eller London.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør

- Danskerne kan ikke få nok af hverken London eller New York. Udover at det er to spændende metropoler med talrige tilbud om kultur, underholdning, historie, mad og sport, så spiller det engelske også en rolle. Alt er lidt nemmere, når man på en storbyferie forstår sproget og kan læse både skilte, aviser og menukort," siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

De 20 mest populære rejsemål fra Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn er i øjeblikket i gang med en ombygning og udvidelse til mange milliarder. Når den er gennemført, skal lufthavnen efter planen kunne håndtere flere end 40 millioner passagerer om året.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere