Lufthavn fordobler størrelsen på sikkerhedskontrol

Passagererne i Københavns Lufthavn har nu fået en sikkerhedskontrol i dobbelt størrelse.

00:45

En god, tryg og forudsigelig sikkerhedskontrol er helt afgørende for en god start på rejsen.

Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne

Efter mere end to års byggearbejde i Københavns Lufthavn er de 1.800 nye kvadratmeter taget i brug med mere plads og lys til passagererne, når de skal have kontrolleret håndbagagen.

For at gøre lufthavnen klar til fremtidig vækst i passagertallet, er der udvidet fra 20 til 25 spor i sikkerhedskontrollen.

Hver dag går der i gennemsnit 30.000 passagerer igennem sikkerhedskontrollen - på travle dage 44.000. 

Læs også Lufthavnen udvider med kendte københavnerrestauranter

- Den nye, udvidede sikkerhedskontrol er en vigtig milepæl i udvidelsen af Københavns Lufthavn for at skabe plads til flere rejsende og forbedre passageroplevelsen. En god, tryg og forudsigelig sikkerhedskontrol er helt afgørende for en god start på rejsen. Derfor er det vigtigt at skabe de rigtige rammer med masser af plads, lys og ro - og det har vi fået med den nye udbygning, siger administrerende direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye.

I 2017 var den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen fire minutter og 57 sekunder. Det er tilfredsstillende for lufthavnen, men i fremtiden venter man, at 40 millioner går gennem lufthavnen hvert år. 

Læs også Lufthavn kårer byens bedste taxi: Her er der god service

-  Københavns Lufthavn er Nordens største lufthavn. Det er en kæmpe gevinst og noget, som vi skal kæmpe for at bevare og udbygge. Det er nemlig et sundhedstegn for Danmark og for Københavns Lufthavn, at der hele tiden bliver bygget ny kapacitet, så lufthavnen kan følge med den positive udvikling i antal passagerer, siger direktøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik