Kørelærer lukker trafikskole: Nu er han politianmeldt af elever

Køreskole-elever har anmeldt ejeren af Tårnby Trafikskole til politiet for bedrageri

En række elever fra Tårnby Trafikskole må se langt efter det lyserøde kørekort. Foto: Kim Haugaard / ritzau Scanpix

En række elever fra køreskolen Tårnby Trafikskole har meldt ejeren til politiet for bedrageri.

Det skriver Amager Bladet

Anmeldelserne kommer efter, at ejeren har oplyst, at skolen på Tårnby Torv 5 er lukket, men den er ikke erklæret konkurs. Eleverne har siden da forgæves forsøgt at få refunderet deres penge, og derfor har de anmeldt trafikskolens ejer til Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Læs også Ekstremt mange blitzet: Det skal der til for at miste kortet

Københavns Politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen, og at sagen skal efterforskes som en bedragerisag.

Ejerens besked til eleverne

Køreskole-ejeren meddelte i juni, at han stopper som kørelærer. I en besked til eleverne, som Amager Bladet er kommet i besiddelse af, skriver han:

”Yassar overtager skolen, hvilket betyder, at I skal komme til sidste teoritime. Yassar skal også have penge for glatbane, hvilket betyder, I får det til kostpris til bare 1.200 kroner. Held og lykke fremover”.

Når man ringer til køreskolens telefonnummer får man besked om, at nummeret ikke eksisterer. Og køresekolens hjemmeside er nedlagt. 

Vil have penge tilbage

På trods af at han har erklæret køreskolen konkurs, så er Tårnby Trafikskole ikke erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten, og derfor mener eleverne, at de har krav på at få tilbagebetalt deres penge.

Læs også Kørelærer-formand: "Det er ikke tilfredsstillende"

En elev skriver, ifølge Amager Bladet, i sin anmeldelse til Københavns Politi, at han er blevet oplyst af ejeren, at pengene er tabt, da selskabet er erklæret konkurs.

Til politiet har han skrevet følgende:

”Sø- og Handelsretten har i skrivende stund ikke modtaget begæring om konkurs, og mine bange anelser er blevet bekræftet fra DKU (Dansk Kørelærer-Union, red.) om at det er svig. Garantifonden dækker ikke, når det er en kriminel handling. Og i CVR-registreret er selskabet blot sat til ophør 30. juni 2017”.

Politiet går ind i sagen

Eleven skriver videre, at han den 5. april 2017 overførte 11.900 kroner til Tårnby Trafikskole. De 1.900 kr. blev betalt til glatbanekørsel. Han mangler den sidste teoritime, som der også er betalt for.

Læs også Elever må fra Hillerød til Kolding for at tage teoriprøven

I et svar til eleven skriver efterforskningsenheden fra Københavns Politi til eleven:

”Vi har tjekket lidt op på din henvendelse, og efter vores mening er der tale om bedrageri, og vi vil derfor oprette en sag, når vi har modtaget nogle nødvendige oplysninger fra dig. Jeg skal også bede om at få alle de andre seks elever, som ligeledes er blevet snydt, til at anmelde det til politiet”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik