Københavns Lufthavn sænker takster for flyselskaber

Ønske om lavere takster for selskaber i Københavns Lufthavn bliver efterkommet. Lufthavnen sænker priser.

Københavns Lufthavn gør det billigere for flyselskaber at have ruter til og fra lufthavnen. Taksterne for flyselskaber sænkes i gennemsnit med 10 procent fra april 2018. Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

- Både fra politisk hold og fra vores kunder har der været ønske om lavere takster. Det har vi lyttet til, siger bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, Københavns Lufthavne.

- Samtidig ønsker vi at komme den nye regulering i møde allerede nu og skabe et godt fælles udgangspunkt for de kommende forhandlinger, siger han.

Regeringen fremlagde i juli en ny strategi for luftfart. Den lagde op til, at prisen for at benytte Københavns Lufthavn skulle ned, så det i sidste ende kan blive billigere for passagererne.

Flere selskaber - herunder SAS - har kritiseret lufthavnens prisniveau.

- Regeringen fremlagde i juli den nye luftfartsstrategi, som sætter fokus på at styrke Danmarks internationale tilgængelighed og dansk indenrigsluftfart. 

- Som følge af luftfartsstrategien har vi fået en ny regulering, der får fuld effekt fra april 2019, siger formanden.

Men for at komme den nye regulering i møde sænker lufthavnen altså taksten allerede nu. Prisnedsættelsen sker med to initiativer, der samlet kommer til at koste lufthavnen 300 millioner kroner om året.

- Vi reducerer taksterne, som alle flyselskaber betaler for at bruge lufthavnen, siger Lars Nørby Johansen.

- Og vi indfører en særlig incitamentsordning, der gør taksterne 35 procent lavere på højfrekvente feederflyvninger mellem de regionale lufthavne og CPH. 

Feederflyvninger er ruter fra for eksempel regionale lufthavne i Danmark eller andre lufthavne i Norden, der bruger Københavns Lufthavn som et knudepunkt, når passagererne skal flyves videre ud i verden.

De lavere takster vil gælde for både nuværende og kommende flyselskaber fra april 2018.

Lavere takster på feedertrafik fra regionale lufthavne skal dog først godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.