Hej til ny haj i Den Blå Planet

En godt to meter lang Zebrahaj flyttede i dag ind hos de andre fisk i Oceantanken i Den Blå Planet.

En zebrahaj fra Akvariehallen i Göteborg er i dag flyttet officielt ind i de fem millioner liter vand i Den Blå Planets Oceantank.

quote Vi har kigget den an, og den har kigget os an, men nu er den tid overstået, og den var klar til at blive flyttet til sit fremtidige hjem.

Lars Skou Olsen, Kurator, Den Blå Planet

De seneste par dage har hajen boet i et mindre bassin, hvor den er blevet trænet til at spise ved overfladen - zebrahajen er normalt en bundhaj, men for at kunne få føde i sit nye hjem, har den skullet lære at komme op til overfladen.

I løbet af bare nogle få minutter blev den i dag løftet fra sit midlertidige hjem til det store bassin, hvor den i fremtiden skal dele pladsen med andre zebrahajer, hammerhajer, rokker og en række forskellige andre slags fisk.

- Vi har fået kigget den an, og den har kigget os an, men nu er den tid overstået, og den var klar til at blive flyttet til sit fremtidige hjem, siger Lars Skou Olsen, der er kurator på Den Blå Planet og tilføjer:

- Men en af dykkerne er taget med ned i hajens nye hjem for at agere som en slags barnepige til den er faldet på plads.

quote En af dykkerne er taget med ned i hajens nye hjem for at agere som en slags barnepige til den er faldet på plads.

Lars Skou Olsen, Kurator, Den Blå Planet

Årsagen til, at zebrahajen hedder som den gør, er, at den fødes med striber. Først senere i livet ændres striberne til prikker, men da der allerede findes en leopardhaj må zebrahajen nøjes med sit stribede navn.

Den nye beboer vejer 33 kilo og måler 193,5 cm. Den var kommet i overskud i Göteborg, men er nu blevet vænnet til sit nye liv i Den Blå Planet i Kastrup.

- Mens vi flyttede den, målte og vejede vi den samtidig, så vi gjorde så lidt skade som muligt på hajen. Samtidig har vi også chippet den, så vi i fremtiden kan identificere den i det avlsarbejde, der foregår i offentlige akvarier i hele Europa, siger Lars Skou Olsen, der er kurator på Den Blå Planet.

Heldigvis gik dagens overflytning efter planen, og den nye zebrahaj faldt hurtigt på plads i sit nye hjem - velkommen til!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere