Fredag skal spaden i jorden: Nyt hotel ved lufthavnen

Hotelkæden Scandic satser hårdt på København med fire nye hoteller på fire år

Hotellet kommer til at ligge ved siden af Den Blå Planet - ud mod Øresund - 600 meter fra lufthavnen.

Københavns Lufthavn er blevet så stor og trafikeret, at den også har et stigende behov for overnatningsmulighed for folk, der ikke ønsker at overnatte inde i København.

Og i morgen fredag tager hotelkæden Scandic første spadestik til et større hotelbyggeri, der henvender sig direkte til folk, der skal flyve fra eller til København - eller som skal vente til næste dag på at komme videre fra København med en anden flyforbindelse.

Det kommende lufthavnshotel skal placeres 600 meter fra lufthavnen med en beliggenhed nær Den Blå Planet og metrosystemet. Byggeriet bliver 13 etager højt, og det kommer til at råde over 357 værelser.

Læs også Verdens mest kendte hotel vender tilbage til København

Hotellet bliver det andet hotel, der direkte er knyttet til lufthavnen. For klos op ad lufthavnen finder man i dag det tidligere Hiltonhotel - norskejede Clarion - og samme koncern forbereder byggeriet af Comfort Copenhagen Airport Hotel, der kommer til at råde over 500 hotelværelser.

- Scandic Copenhagen Airport kommer til at byde på meget mere end det de fleste sætter i relation til et lufthavnshotel. Det kommer til at adskille sig fra det traditionelle lufthavnshotel med sin helt unikke placering, lige i vandkanten, med egen havn, udsigt over Øresund, og samtidig tæt på Københavns centrum.

  Foto: Scandic

Placeringen i det nye Scanport erhvervsområde, med nærheden til lufthavnen, Indre By, Øresundsbroen, metro og motorvejsnettet til Danmark og Sverige, er jeg sikker på bliver attraktiv for både erhvervslivet, hotellets gæster, besøgende til København og lokale borgere.

Med andre ord enadresse tæt på det meste, og lige præcis disse parametre og den udvikling ser vi frem til at blive en spændende del af,” lød det fra kædens danske direktør, Jens Mathiesen, da de offentliggjorde bygeriet.

Scandic Hotels er Danmarks største hotelkæde. Og i løbet af de næste fire år regner kæden med at færdiggøre tre hoteller i København med en samlet kapacitet på 2000 værelser.

Læs også Her skal Danmarks største hotel ligge

Ved fredagens spadestiksarrangement taler Tårnbys borgmester Allan ASndersen , Scandics direktør Jens Mathiesen  og administrerende direktør Peter Nymann-Jørgensen, SKANSKA.

Hotellet er tegnet af arkitekter fra Schmidt Hammer Lassen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik