Fartdjævle på Øresundsbroen: Politiet sender bøder til svenskerne

Det vælter bogstaveligt talt ind med fartbøder til politiet i Malmø med venlig hilsen fra kollegerne på den danske side af broen.

Det er ikke kun de danske bilister, der kører alt for hurtigt, når de krydser Øresund via Øresundsbroen.

Svenskerne har også svært ved at overholde fartgrænsen. Normalt modtager politiet i Malmø cirka 40 fartbøder om ugen. Bøder, der er udskrevet på Øresundsbroen. Men i perioden fra den 24. september til den 5. november er i omegnen af 1400 svenske bilister blevet taget for at køre for stærkt på Øresundsbroen.

Det oplyser Malmø Politi i en pressemeddelelse.

Det værste eksempel er en svensk bilist, der blev taget for at køre 200 km i timen i selve tunnelen, hvor fartgrænsen er 90.

Bedre er de danske bilister ikke. Som vi kunne fortælle fornylig er i alt 11.000 bilister i en periode på to måneder taget i at køre mere end 125 km i timen selv om hastighedsbegrænsningen på selve broen er 110 og som nævnt 90 i tunnelen. En statistik, der i den grad bekymrer Københavns Politi.

Den nedslående fartmåling på Øresundsbroen har fået Rådet for Sikker Trafik til at foreslå, at der indføres en såkaldt strækningskontrol.

Systemet går ud på, at en bils nummerplade scannes i starten af en strækning og igen ved afslutningen af den pågældende strækning. Og hvis gennemsnitsfarten er for høj, ja, så klapper fælden. Bilisterne kan altså ikke omgå hastighedsbegrænsningen ved at sænke farten, når man passerer hastighedsmåleren.

Øresundsbroen er kun blevet mere populær, siden den blev bygget. I sommeren 2018 trak broen ny rekord: