Den Blå Planet: Juledelfinen er ægte nok

Det var en delfin af typen Øresvin, som Susanne Sahlgren forleden spottede i Øresund

Susanne Sahlgren var hurtigt til at gribe mobilen og filme løs, da delfinens rygfinne dukkede op Foto: Susanne Sahlgren

00:15

1 af 2

Tidligere i dag fortalte vi om den fantastiske oplevelse, Susanne Sahlgren og hendes mand fra Kastrup fik, da de drog på torskefangst på Øresund. For i stedet for torsk på krogen fik de en vaskeægte delfin på mobilvideo. Siden har flere af TV 2 Lorrys facebook-brugere spurgt, om det ikke "bare" er et marsvin, der er tale om. Men nej - den er god nok - et ER en delfin, oyder dommen fra Den Blå Planet.

-Jeg har set videoen, og så der er tale om et Øresvin. Det er en delfintype - som også kaldes Bottlenose Dolphin - og som er den, de fleste forbinder med en delfin - det var også sådan en, der blev brugt i Flipper-filmene, forklarer Lars Olsen, der er kurator på Den Blå Planet.

Også ved tidligere lejligheder er der spottet delfiner i Øresund Foto: Kristian Vedel, Øresundsakvariet

Og han er ikke i tvivl om, at selv om delfiner ikke er helt ualmindelige i Danmark, så hører det i høj grad til sjældenhederne at få en oplevelse som den, Susanne Sahlgren havde.

-Det er nemlig sjældent, delfinerne kommer så langt ned i Øresund, som det var tilfældet her. Men de er jo nysgerrige dyr, og der er masser af fisk i området ligenu. En delfin på de kanter er på ingen måde i fare eller ved at strande . De er jo ikke så store, så de kan faktisk komme ret langt ind, fortæller han.

Læs også Kæmpe oplevelse: Susanne spottede en delfin i Øresund

Delfinerne er desuden så nysgerrige, at de ofte kommer hen til både for at se nærmere på dem - og på dem, der er ombord.

-Og der er ingen grund til at være bange for dem, siger  Lars Olsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik