Danmarks værste kommune for erhvervslivet: "Vi kan ikke genkende billedet"

Man føler sig uberettiget taberdømt i Tårnby Kommune, hvor der er masser af arbejdspladser, lyder budskabet.

Dansk Byggeri har netop offentliggjort sin årlige liste over erhvervs- og byggevenlige kommuner.

Og mens man kan klappe i hænderne i Frederikssund, der er den første kommune nogensinde øst for Storebælt, der er udråbt til at være den mest erhvervsvenlige - ja, så er man anderledes skeptisk ude på Amager.

Dansk Byggeri har målt kommunerne på 30 forskellige parametre som for eksempel byggesagsbehandling, skatter og udbudspolitik, og Tårnby Kommune har fået landets ringeste placering. 

Man forholder sig dog noget uforstående over for den beslutning:

-  Jeg tænker, at det kommer helt klart an på de øjne, som ser. Undersøgelsen er lavet af en arbejdsgiverforening. Det er en interesseorganisation. De varetager deres medlemmers interesser, og vi kan have nogle forskellige værdisæt, siger Winnie Sørensen, SF, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget i Tårnby Kommune. 

Snart 600 nye arbejdspladser

Faktisk mener Winnie Sørensen, at Tårnby er én af de bedre kommuner for erhvervslivet.

- Vi har rigtig mange arbejdspladser. Det er lige før, at vi har overskud af arbejdspladser. At vi har flere arbejdspladser end indbyggere, siger hun. 

Arbejdsløsheden er desuden lavere end landsgennemsnittet, understreger hun:

- Det vil sige, at vi er i en situation, hvor vi har en chance for at få de sidste med. Vi har inden tomme erhvervsgrunde. Vi får Ferring Pharmaceuticals ud til os om lidt med 600 arbejdspladser, og vi har Den Blå Planet. Jeg kan ikke genkende billedet af undersøgelsen.

Jylland favoriseres af Dansk Byggeri

Det er andet år i træk, at Tårnby Kommune placeres i bunden af erhvervslisten. De er dog ikke helt alene, for masser af hovedstadens kommuner deler også en dårlig placering. 

Blandt de ti værste erhvervskommuner har hovedstaden hele seks pladser. Her ses ud over Tårnby også Fredensborg, Rødovre, Albertslund, Ishøj og Hvidovre.

Generelt har kun ti hovedstadskommuner sneget sig op i top-50, mens resten fylder i bunden af listen.

Dansk Byggeri skriver i sin rapport, at analysen har til formål at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv og kommune. Og man fremhæver i forordet, at det i de seneste syv år, hvor man har lavet listen, er blevet nemmere at drive virksomhed de fleste steder:

- For et nævne et par eksempler. Genbrugspladserne holder længere åbent, kommunerne opkræver færre penge i erhvervsrettede skatter og behandlingen af byggesager er blevet bedre, skriver man. 

Se listen her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik