Beredskab tvivler på om Tårnby kan klare en flyulykke

Hovedstadens Beredskab trækker sig fra lufthavnsberedskabet. Beredskabet tvivler på, at Tårnby selv kan håndtere en flyulykke eller lignende.

Hvis uheldet for alvor er ude i Københavns Lufthavn eller på Øresundsbroen, så kommer Hovedstadens Beredskab ikke styrtende lige med det første. 

quote - Jeg vil ikke stå i spidsen for noget, som jeg ikke mener er forsvarligt

Beredskabschef ved Tårnby Kommune, Henning Vestergaard. 

Tårnby Kommune har nemlig sagt nej til en samarbejdsaftale, hvor kommunen skal betale mellem fire og 11 millioner kroner årligt til Hovedstadens Beredskab for at være til rådighed hvis en større ulykke skulle ske i Tårnby, som hvis et fly styrter ned. 

Hovedstadens Beredskab har i et brev til Tårnby Kommune givet udtryk for, at man ikke mener, at Tårnby Brandvæsen vil kunne klare en større hændelse såsom et flystyrt uden assistance.

De sjældne flyulykker

Beredskabschefen i Tårnby Kommune mener ikke, at han sætter sikkerheden på spil.

 

- Jeg vil ikke stå i spidsen for noget, som jeg ikke mener er forsvarligt, siger beredskabschef ved Tårnby Kommune, Henning Vestergaard. 

Hovedstaden vil have flere millioner for at stå til rådighed 

Hvis den helt store ulykke rammer i Tårnby Kommune, gik alarmen tidligere direkte til Hovedstadens Beredskab, men det ændrer sig nu. I fremtiden skal en indsatsleder aktivt ringe beredskabet op. Men det ser Henning Vestergaard ikke som et problem. 

quote Men den betaling, som Hovedstadens Beredskab vil have for at stå til rådighed, svarer til at lave et Tårnby Brandvæsen nummer to. Det hænger slet ikke sammen.

Beredskabschef ved Tårnby Kommune, Henning Vestergaard

- Får man en melding om, at en af de helt store fly er styrtet ned i en beboelsesejendom, så tager vi jo ikke lige ud og runderer situationen. Nej, man vil tilkalde ekstra assistance fra start. Det vil ikke give nogen forsinkelse, siger han. 

- Vi godt kan få brug for Hovedstadens Beredskab, hvis ulykken er ude, ligesom der kom brandvæsen fra nær og fjern, da Fredericia havn brændte. Men den betaling, som Hovedstadens Beredskab vil have for at stå til rådighed, svarer til at lave et Tårnby Brandvæsen nummer to. Det hænger slet ikke sammen med, hvor lidt vi bruger dem, siger beredskabschef ved Tårnby Kommune, Henning Vestergaard. 

Beredskabsstyrelsen er fuldt opmærksom på sagen og vil tage stilling , når man er blevet orienteret fra begge parter. 

 

Hovedstadens Beredskab ønsker ikke at udtale sig i sagen.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere