Asylansøger i koma efter forsøg på at krydse Øresund

En helikopter og flere både deltog, da fire personer fik problemer i Øresund i forsøget på at nå Sverige.

En asylansøger ligger tirsdag morgen i koma, efter at han sammen med tre andre asyalansøgere mandag forsøgte at krydse Øresund i en båd.

Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

- Der var to, der kom på hospitalet efter redningsaktionen. Den ene blev lagt i respirator, men vi forventer, at han bliver taget ud af koma i løbet af tirsdagen. Begge er stabile, siger vagtchef Henrik Svejstrup fra Københavns Politi.

Han bekræfter, at det var asyalansøgere fra Center Sandholm, der mandag endte i vandet mellem den kunstige ø Peberholm og den naturfredede ø, Saltholm.

Det startede en større redningsaktion, hvor redningsbåde, dykkere og en helikopter deltog. 

Asylansøgerne, tre mænd og en kvinde, forsøgte angiveligt at komme til Sverige.

De to asylansøgere, der ikke behøvede hospitalsbehandling efter det mislykkede forsøg på at komme til Sverige, er nu tirsdag tilbage på Center Sandholm, oplyser politiet til TV 2 Lorry.  

- Peberholm er en privat ø, og vi har fjernet dem fra øen. De er sendt tilbage til Sandholm-lejren. Og så er vi ved at undersøge, om der skal startes en sag op vedrørende tyveri af båd, siger vagtchef Henrik Svejstrup.

Det var en beboer på Saltholm, der mandag slog alarm.

Dirch Jansen Schmidt, der er formand Saltholms bestyrelse, fortalte mandag til TV 2 Lorry, at to personer bankede på døren hos en lokal beboer og bad om et glas vand.

De to talte meget dårligt engelsk, men lod forstå, at de troede, de var kommet til Sverige og sagde, at de ville søge asyl. De forlod huset efter at have drukket deres glas vand.

Se ogsåRedningsaktion: Formodede flygtninge ville krydse Øresund

Københavns Politi kan ikke oplyse nationaliteten på de fire mænd.