App kan redde dit liv: Elektrikeren Allan fik en lys idé

Gratis app sender alarm til vennerne, hvis man kommer galt afsted i byen.

Der findes masser af dem, skrækhistorierne, om særligt unge, der kommer galt afsted i byen.

De bliver fulde og falder i søvn - de bliver overfaldet, eller de kan ikke tage vare på sig selv og har brug for hjælp. Og hverken venner eller familie er i nærheden.

Heldigvis går det som regel godt alligevel  - og nu er der ekstra hjælp at hente til de situationer, hvor der måske er fare på færde alligevel.

Elektrikeren Allan Rønn er idémand bag en ny mobilapp, der sender alarm til udvalgte venner, når der er noget galt. Faver, hedder appen. Navnet Faver er en sammentrækning af ordene familie - og venner.

quote Hvis jeg først bliver fundet i morgen, så er det måske for sent

Allan Rønn - elektriker og idémand

-Det har været på vej længe, det her projekt. For måske 20 år siden stod jeg af et S-tog i Greve - og bortset fra en gruppe unge lømler bag mig var jeg alene på stationen. Jeg kunne høre, at de gik og hidsede hinanden op - og jeg tænkte, at hvis nu der sker noget, så bliver jeg måske først fundet i morgen, og så er det for sent, fortæller Allan Rønn.

Heldigvis lod lømlerne ham være i fred. Men oplevelsen gnavede i ham i årevis.

Og imens udviklede teknologien sig. Så da han for et års tid siden var klar med sin idé, kontaktede han et app-udviklerfirma, Chinasoft, som har håndteret selve teknologien i forhold til udviklingen.

I første omgang er der ikke tale om en app, som Allan satser på at blive rig på. Det er gratis at downlade den i basisversionen - vil man betale lidt for den, så kan man dog få en version, der kan noget mere.

Appen er i al sin enkelhed et spørgsmål om, at hvis man går eller står på gaden og føler sig utryg - fordi man er kommet til skade, fordi man føler sig forfulgt - eller er ved at blive overfaldet - så tager man fat i sin telefon og trykker på appen. Sålænge man bliver ved med at trykke, så sker der ingenting.

Men hvis man slipper - så skal man inden for fem sekunder indtaste en kode. Sker det ikke, så sender appen via telefonen alarm til de af ens venner, der er med på systemet.

Sådan virker den 

Hvis du føler dig utryg:
Du aktiverer appen på din smartphone
Du bliver ved med at holde en finger mod telefonen
Hvis du slipper, så har du fem sekunder til at indtaste en kode
Gør du ikke det - så sender telefonen en alarm til vennerne
Indtaster du koden sker der intet - faren er afblæst

 

Se hvordan appen virker her

-Vi har allerede brugere i flere forskellige lande, men flest i Danmark, siger Allan Rønn, der er 40 år gammel.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik