Aktion Ælling: Andemor og ælllinger reddet ud i det fri

Andemor lægger æg på rådhus og skal have hjælp til at få de små på fri fod

Det sker år efter år og er ved at blive et tilløbsstykke.

Hvert forår lander en andemor på rådhuset i Tårnby. Her er der en masse lukkede atriumgårde, og andemor udser sig en af gårdene, hvor hun finder et blomsterbed, og dér lægger hun sine æg. Her er de i sikkerhed for rovdyr og forstyrrelse - men når æggene så er klækket, så står den stolte andemor med et problem - for ællingerne kan ikke komme ud.

-Der er kun en vej ud for ænderne - det er op. Og ællingerne kan jo ikke flyve, fortæller Anders Aagaard Gideon, der er ansat på rådhuset og nu for tredje år i træk har været involveret i Aktion Ælling, hvor andemor og de små nye ænder bliver sat på fri fod.

-Det er næsten, som om hun ved,at nu er det tid til at få hjælp. Så stiller hun sig hen ved døren og venter på at der kommer nogen og hjælper, fortæller Anders Aagaard Gideon.

Sammen med andre ansatte fra Tårnby Rådhus indfanger Anders Aagaard Gideon de næsten nyklækkede ællinger og kommer dem i en papkasse. Andemor - der som regel ikke er helt tilfreds med adskillelsen, får sin egen papkasse, og derefter går turen ud mod nærmeste vandhul. Forbi farlige færdselsstrækninger, hunde og andet, som ellers kunne være en risiko for de dunede andefugle. Du kan se ællinger og andemor blive sluppet fri i videoen over artiklen.

-Vi går ud fra, at det er den samme and, der kommer her. Den er jo smart, fordi den ved, at det er sikkert at have æg og ællinger her. Men der er ikke noget, de kan spise, og så snart de er klækket, så gælder det om at få dem sat fri.

Og det er lykkedes igen i år - nu nyder andemor og hendes ællingeflok det smukke forårsvejr i et vandhul med masser af føde til hele familien.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere