Kø på offerlinjer hele natten - her kan du få hjælp

Der er kø på Røde Kors' telefonlinjer, der hjælper ofre til begivenhederne i Field's. Har du brug for hjælp, har vi samlet et overblik over mulighederne her.

Se et overblik over de steder, du kan finde hjælp nederst i artiklen.

Over 100 mennesker ringede til Røde Kors' offerlinje natten til mandag efter skyderiet i Field's, hvor tre personer blev dræbt.

Her havde de op til 45 minutter lange samtaler med rådgiverne, der er frivillige, men uddannet professionelt til at rådgive og hjælpe folk gennem en krise og chok. 

Her kan personer, der har været tæt på begivenhederne i Field's søndag ringe ind og få hjælp.

Der var kø på linjen, men alle der i nat og fremover kontakter offerlinjen, bliver ringet op igen og får en samtale.

Det oplyser Mikkel Wendelboe Toft, der er konsulent i Røde Kors' Nationale Beredskab, til TV 2 Lorry.

Røde Kors tilbyder også danskere, der ikke har været i umiddelbar nærhed af Field's, men som stadig er påvirket af situationen at ringe til Hjælpelinjen.

Den åbnede klokken 09.00, og også her har linjerne været rødglødende mandag morgen.

Kontakt Røde Kors' hjælpelinje, hvis du oplever følgende:

- Det er vigtigt, hvis man føler behov for at tale med nogen om det, og man har brug for at bearbejde situationen, så skal man søge hjælp, siger han.

Hvor hurtigt skal man søge hjælp? Hellere før end senere?

- Når man føler behov for det , skal man gøre det. Der er vi bare individuelle mennesker. Man skal først og fremmest passe på sig selv, siger Mikkel Wendelboe Toft.

Københavns Politi genåbner klokken 12.00 Travbanehallen på Amager, hvor man også kan få psykologhjælp og tale med politiet om sin oplevelse.

Kirken i Ørestad åbner hele ugen for "sjælesorg, lystænding eller blot samvær for dem, der har behov." Derudover har Børnetelefonen som altid åben.

Sådan kan du finde hjælp: