Virus giver lufthavnen fly-parkeringsproblemer

Indrejseforbuddet medfører en større ophobning af langtidsparkerede fly.

De fleste kender til problemer med at komme af med bilen i et område, hvor der i forvejen holder mange parkerede biler. Nu står Københavns Lufthavn med et tilsvarende problem - her handler det bare om kæmpestore fly.

For regeringens beslutning om at lukke landets grænser og corona-epidemiens begrænsning af rejsende i øvrigt betyder, at et stort antal fly hober sig op i lufthavnen. Flyselskaberne har aflyst et meget stort antal afgange, og det betyder, at flyene skal langtidsparkeres, fordi de ikke skal på vingerne.

 -  Vi er nødt til at tage alternative løsninger i brug. Det betyder, at vi lukker start- og landingsbane 22R/04L for starter og landinger fra i går den 14. marts 2020, for at kunne benytte området til parkering af fly. Starter og landinger vil herefter hovedsageligt blive afviklet på bane 22L/04R og i nødvendigt omfang på bane 12/30, skriver Københavns Lufthavn på Facebook.

Grænserne lukket

Lørdag klokken 12.00 lukkede Danmarks grænser for alle ikke-danskere, hvis ikke de har et "anerkendelsesværdigt" formål med indrejse, som det hedder. Og lukningen har naturligvis også sat stor præg på Københavns Lufthavn.  Passagertallet er skrumpet voldsomt, og da flyselskaberne ikke vil flyve med tomme fly, aflyser de og får flyene langtidsparkeret.

Et af flyene står parkeret ved den landingsbane, der har en tunnel under sig. Her kører bilister, når de skal til og fra Dragør, og flere af dem har observeret flyet, der bare står uvirksomt hen.

Lufthavnen oplyser til TV 2 Lorry, at der er tale om en Airbus A 340, og at den ikke står på selve landingsbanen, men på det, de kalder rullevej Alpha, som løber parallelt med banen.

Københavns Lufthavn bruger også i vid udstrækning de mange standpladser - gates - til at parkere fly, der ikke bruges, og det kan netop lade sig gøre, fordi trafikken er faldet markant.

I første omgang regner Københavns Lufthavn med, at det er omkring 50 fly, der skal langtidsparkeres, men antallet kan stige, når flyselskaberne får vurderet situationen.  Det er selskaber som SAS og Norwegian, der bruger Københavns Lufthavn som et af deres centre, der har behov for at parkere fly.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere