To togsæt er kollideret i Kastrup - ingen InterCity-tog til Københavns Lufthavn

Tidligt søndag aften er der sket et uheld mellem to togsæt i Kastrup. Der er ingen meldinger om personskader.

Opdateret klokken 19.30
Artiklen er opdateret klokken 19.10, efter at DSB har oplyst, at sammenstødet påvirker togdriften. TV 2 Lorry har talt med DSB, der fortæller, at der ikke er meldinger om personskader.

Tidligt søndag aften er der sket et uheld mellem to togsæt ved Kastrup Lufthavn.

Her er et tog kørt op i et andet under en rangering på vej ind på stationen ved Københavns Lufthavn.

Det bekræfter Københavns Politi og DSB overfor TV 2 Lorry. Der er ingen meldinger personskader.

- Vi får klokken 17.50 en anmeldelse om, at der er sket en eller anden form for ulykke ude på skinnerne, siger Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.


Henrik Brix oplyser, at der ikke har været passagerer i de to tog, men at der har været personale.

- Der er ikke sket store materielle skader, men man er ved at undersøge, om der er personskader hos personalet. Det er ikke kommet nogen i klemme mellem de to togsæt, de har alle været ombord på togene, siger vagtchefen til TV 2 Lorry omkring klokken 18.15.

DSB's pressemedarbejder bekræfter overfor TV 2 Lorry, at der ikke har været passagerer ombord på toget, men at der har været togpersonale i begge tog. Hun har kort før klokken 19.00 ikke hørt meldinger om personskader.

På nuværende tidspunkt ved hverken vagtchefen ved Københavns Politi eller pressemedarbejderen ved DSB, hvor mange personer, der har befundet sig i de to togsæt under sammenstødet.

Klokken 18.30 er politi og beredskab stadig i gang med at arbejde på stedet. Der er ingen tidshorisont for, hvor længe arbejdet vil pågår.

Ligeledes er Havarikommissionen tilkaldt for at undersøge ulykkesstedet for at få et overblik over situationen.

Påvirker togdriften mod lufthavnen

Overfor Ritzau oplyser DSB, at sammenstødet har resulteret i, at der i øjeblikket ikke kan komme InterCity-tog frem til lufthavnen.

InterCity-togene er dem, der kører over de lange strækninger i Danmark som for eksempel fra Aalborg og Aarhus til Københavns Lufthavn.

Der kører stadig regionaltog til lufthavnen. Det vil sige, at man kan tage toget fra Københavns Hovedbanegård via Øresundsbanen.

Man kan også stadig tage metroen til lufthavnen. Kommer man fra Københavns Hovedbanegård, skal man tage metroen og skifte ved Kongens Nytorv.