Store armbevægelser: Norsk milliardær åbner nyt kæmpehotel i København

Midt i den værste hotelkrise nogensinde har norske Petter Stordalen slået dørene op for Comfort Hotel med 605 værelser i Københavns Lufthavn.

Der skal mere end en smule pandemi til for at vælte den norske milliardær og hotelkonge Petter Stordalen omkuld. For mens coronaen har raset over hele kloden - og lagt ellers velbesøgte hoteller øde overalt, så har Petter Stordalen udvidet sin københavnske hotelportefølje. 

Sidste år åbnede han det mondæne Villa Copenhagen ved Københavns Hovedbanegård, og nu gælder det storhotellet Comfort Hotel, der netop har slået dørene op ved Københavns Lufthavn - med 605 værelser. 

Lige ved siden af ligger Clarion Hotel Copenhagen Airport, som Stordalen også ejer - og tilsammen råder nordmanden og hans virksomheder over 1.000 værelser ved lufthavnen.

I en pressemeddelelse om hotelåbningen jubler Peter Stordalen over de nye muligheder, mens han kommer med en uforbeholden kærlighedserklæring til Danmark og danskerne.

quote Som prikken over i’et ligger hotellet tæt ved Amager Strand, Nordens svar på Gran Canaria

Petter Stordalen, Hotelkonge

- Dette bliver Nordens nye, store hub. For alle os nordmænd, svenskere og finner som elsker København, kan det ikke blive bedre eller nemmere. Vi kan sætte os på et fly, lande i lufthavnen, hente bagagen og være på hotellet efter fire minutter. Og med kun 13 minutters metrotur er vi midt i fantastiske København. 

- Er der noget, pandemien har vist mig, så er det, hvor meget jeg savner akkurat København. Byen har alt, hvad vi drømmer om nu: Unik stemning, fantastiske restauranter, stort kulturtilbud, og ikke mindst danskerne, som jo skaber den gode atmosfære. Som prikken over i’et ligger hotellet tæt ved Amager Strand, Nordens svar på Gran Canaria. Hvad mere kan man ønske sig?” siger Petter Stordalen.

To norske kæmpekasser - Clarion Cpenhagen Airport (Det tidligere Hilton-hotel) til venstre og det nye Comfort Hotel er noget af det første, passagererne ser, når de træder ud af lufthavnsterminalen. PR-foto .
To norske kæmpekasser - Clarion Cpenhagen Airport (Det tidligere Hilton-hotel) til venstre og det nye Comfort Hotel er noget af det første, passagererne ser, når de træder ud af lufthavnsterminalen. PR-foto .

Satser på konferencer

De to lufthavnshoteller befinder sig i hver deres priskategori. Og nytilkommeren, Comfort Hotel, er et budgethotel. 

Udover hoteldrift satses der på konference- og kongresaktivitet. En del af hotellet går under navnet Hangaren, og her har man en 2.500 kvadratmeter stor konferencesal og med tilstødende mødearealer er der i alt 3.900 kvadratmeter, som konferencedeltagere kan slå sig løs på.

Hvis der altså er nogen. For hoteldriften ligger ildevarslende stille hen, og københavnske hoteldirektører har for få uger siden fortalt i TV 2 Lorry, hvordan ordrebogen ved indgangen til sommeren 2021 ser endnu mere mager ud, end det var tilfældet sidste år. Og da talte hotelbranchen i København ellers om en katastrofesommer. 

Det samme gælder kongresser, konferencer og stormøder, for den del af industrien har hårdt brug for, at folk kommer rejsende til udefra, hvis der skal være gang i hjulene. Et dansk publikum alene kan ikke drive forretningen.

quote Hotellet kommer til at have underskud i en periode.

Jesper Olesen, direktør, Comfort Hotel

Forberedt på underskud

Hvis man ser jeres PR-billede af de to hoteller ved lufthavnen, så er der lidt Nordkorea over det. Imponerende kæmpebygninger - og ikke et menneske i miles omkreds. Hvordan skal det kunne løbe rundt?

- Hotellet kommer til at have underskud i en periode. Som Petter siger - det tab må vi tage og leve med - og så skal vi i øvrigt forberede os på den tid der kommer. Der er lang vej til der hvor vi vi var i 2019,  men viljen til at mødes og holde konferencer - den er der, siger Jesper Olesen, der er direktør for både det nye Comfort Hotel og Clarion Copenhagen Airport ved siden af, til TV 2 Lorry.

Han fremhæver, at der er bestillinger på konferencer og møder i det kommende efterår.

- Det ville da være sjovere med en stor åbningsfest nu, men sådan er det altså ikke. Så vi bruger tiden på at lære hotellet og arbejdsgangene at kende. Og vi kan få et efterår, der er om ikke jubel-fantastisk, så i hvert fald fornuftigt, siger han.