Serieindbrudstyve gik amok i villaområde - mange biler smadret i nat

Politiet har kendskab til at mindst 13 biler har fået smadret deres ruder i nat. Antallet er dog formentlig endnu højere, lyder det fra områdets beboere.

Bilen her fik smadret sideruden kort før klokken fire i nat. Den stod parkeret på Misteltenvej i Tårnby. Foto: Roar Taxbøl

To unge mænd kunne i nat ikke kende forskel på dit og mit.

I flere timer turnerede de rundt i Tårnby, smadrede bilruder og stjal værdigenstande fra både biler og campingvogne.

- Det er helt vildt. Det er første gang, at vi i naboværnsgruppen oplever så meget på én gang. Altså flere biler på flere forskellige adresser på en gang. Det er voldsomt, siger Ali Qais, der for nogle år siden oprettede Tårnby Naboværn, der er en privat gruppe med over 3000 medlemmer, der advarer hinanden, når der er indbrud eller hærværk.

Politiet har dagen igennem været forbi de mange forskellige adresser for at sikre spor, og der har været en del at gå efter.

- Vi har kendskab til 13 biler, som tyvene har brudt ind i. Det er mange, men det er heldigvis mest småting, de er sluppet afsted med, siger central efterforskningsleder i Københavns Politi Peter Kamp.

Det er jo en form for serieindbrudstyv der er på spil, og dem skal vi da have stoppet

Peter Kamp, Københavns Politi

Men antallet af smadrede biler er formentlig højere end 13. På Facebook skriver flere, at de endnu ikke har meldt hærværket på deres biler til politiet.

- Jeg har lige snakket med fire personer, der alle har fået smadret bilruder, men som endnu ikke har fået anmeldt det til politiet. Tyvene har altså virkelig haft travlt hele natten, siger Philip Nielsen, der på Facebook har delt overvågningsbilleder og videoer af at tyvene tager fat i håndtagene på hans bil.

Læs også Tjek din kommune: Markant fald i indbrud under coronakrisen

Flere har reageret på opslagene ved at skrive til Philip Nielsen med deres egne oplevelser fra i nat.

- Det er enormt skræmmende, at de har været så vidt omkring. Ens bil er jo ens private ejendom, og den skal sådan nogle tyveknægte altså ikke i nærheden af. De har endda været inde på vores grund for at tage fat i vores bil, og her er de altså absolut ikke velkomne, siger Philip Nielsen.

- Det er utrygt, at ens bil ikke bare kan få lov at holde i fred. Længere oppe ad vejen er der en, der har fået stjålet et par solbriller til 8.000 kroner i nat, siger han.

Udbyttet for tyvene har dog været af noget vekslende karakter. I flere af de biler, der er blevet smadret ruder i, er der umiddelbart ikke blevet stjålet noget. En bilist melder, at udbyttet der har været ”en sølle kasket”.

- Det er jo en form for serieindbrudstyv der er på spil, og dem skal vi da have stoppet. Det er bestemt noget vi tager seriøst, men vi kan desværre endnu ikke sige, om vores indsamlede spor matcher noget i vores system, for det er NKC (Rigspolitiets Nationalt Kriminaltekniske Center, red) der står for den del, siger Peter Kamp fra Københavns Politi.

Håber tyvene melder sig selv

Tyvene har blandt andet slået til på adresserne Misteltenvej, Mortel Alle, Arnager Alle, Gammel Skovvej, Hedegårdsvej, Syrefabriksvej og i Vægterparken.

- Vi kan se på vores overvågningsvideo, at de kører rundt på el-løbehjul. Sådan et har jo ikke verdens største rækkevidde, så jeg tror, det må være lokale unge, der har været på spil, siger Philip Nielsen.

Bilen her fik smadret sideruden kort før klokken fire i nat. Den stod parkeret på Misteltenvej i Tårnby. Foto: Roar Taxbøl

Selvom det er ulovligt, så har Philip Nielsen på Facebook både delt billeder og videoer af to unge mænd, der tager fat i håndtagene på hans bil. Han opfordrer de unge til at melde sig selv, inden politiet finder frem til dem.

- Der er en del regninger, som I meget gerne må betale, og ellers må jeres forældre stå til regning. I skal være så velkommen til at kontakte mig, inden politiet kontakte jer og jeres forældre, skriver Philip Nielsen i opslaget med billederne.

Læs også Flere naboer etablerer eget vagtværn: Går patruljevagt på villavejene

- Jeg tænker, at det er i alles interesse, at de står frem og betaler det, de har ødelagt. Hvis det bliver en politisag, så risikerer de jo at komme på ungdomsanstalt eller lignende. Så vil det da værre smartere, hvis vi eventuelt kunne klare skårene selv ved, at de betaler for de skader, de har forårsaget, siger han, og opfordrer alle i Tårnby til at holde øje med mistænkelige personer, der ligner personerne på billederne.

- Hvis vi alle holder øje, så kan vi måske få stoppet det her. Det skal nødigt fortsætte, siger Philip Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik